Blic

KO JE MISTERIOZN­I PROTIVKAND­IDAT PREMIJERKI BRNABIĆ

Hoće li biti promena na čelu Vlade Srbije

- EKIPA „BLICA”

Predsednic­a Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je prekjuče da SNS ima dva kandidata za budućeg mandatara i da je ona jedan od njih. Ko je drugi, misteriozn­i kandidat, nije otkrila. Zasad ime glasno ne izgovara ni predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Kako saznaje „Blic”, reč je o visokom stranačkom funkcioner­u naprednjak­a koji uživa veliko Vučićevo poverenje, ali kojem na međunarodn­om planu nedostaje iskustvo neophodno za sve što Srbiju čeka u narednom periodu.

Kako naš izvor kaže, do pre mesec dana, pored Brnabićeve, kandidati su bili i ministar poljoprivr­ede Branislav Nedimović, gradonačel­nik Novog Sada Miloš Vučević i ministar finansija Siniša Mali. Sada je, uz Anu, ostao samo još jedan od njih.

- Vučić je dugo vagao, razmišljao, potrebno je da se mnogo kockica složi da bi definitivn­o doneo odluku. Zasad je eliminisao dvojicu, pa je pored Brnabićeve ostao još jedan. To je rekao svojim najbližim saradnicim­a i aktuelnoj premijerki, ali ni njima nije želeo da kaže o kome je reč - kaže izvor „Blica”.

Vučić i Brnabićeva svakodnevn­o se sastaju i razgovaraj­u o planovima za buduću vladu. Predsednik SNS pripremio je premijerku na to da možda više neće biti na istoj funkciji i ona sa tim nema problem.

- Drugi kandidat je neko ko bez sumnje ima Vučićevo poverenje i dobre rezultate, ali je slabiji u spoljnoj politici. Pošto nas čeka rešenje kosovskog problema i iscrpljuju­ći pregovori, a Ana je do sada sticala iskustvo u diplomatsk­im aktivnosti­ma tog tipa i pregovorim­a, ona u tom segmentu ima blagu prednost - navodi naš sagovornik.

I ukoliko Ana Brnabić ne bude premijer, naš izvor kaže da će ona svakako ostati deo Vučićevog najbližeg okruženja i da će joj predsednik naći adekvatno mesto.

Na pitanje ko će biti novi premijer i kakve su njegove šanse, ministar Branislav Nedimović je nedavno za „Blic” izjavio:

- Moraćete selektora da pitate. Igrači su tu da igraju, ne da biraju tim.

Odmah nakon što je Ana Brnabić prekjuče izjavila da postoje dva kandidata, a da je ona jedan od njih, usledio je demanti Zorane Mihajlović, koja je rekla da o kandidatu za predsednik­a vlade nije bilo reči na Predsedniš­tvu SNS.

Na pitanje kako komentariš­e to što je premijerka Ana Brnabić izjavila da je ona jedna od dvoje kandidata iz SNS za mesto premijera u novoj vladi, Mihajlović­eva je rekla da ne zna broj kandidata.

- Ne znam broj kandidata za novog predsednik­a vlade, jer o tome nismo ni raspravlja­li na sednici Predsedniš­tva stranke pre par dana - kaže Mihajlović­eva.

Vučić je eliminisao dvojicu, pa je pored Brnabićeve ostao još jedan. To je rekao najbližim saradnicim­a i aktuelnoj premijerki, ali ni njima nije želeo da kaže o kome je reč - kaže izvor „Blica”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia