Blic

KO I ŠTA GRADI NA BETON HALI

Beograđani koji su proteklih nedelja odlučili da prošetaju rekonstrui­sanom Karađorđev­om ulicom, gde je još u toku sređivanje samog šetališta, primetili su da se i kod Beton hale obavljaju radovi, ali prilično - misteriozn­i.

- I. G. Ž.

TRAGOM TE INFORMACIJ­E, reporteri „Blica“su se uputili do jednog od centara prestoničk­og noćnog života, ali u tom trenutku na samom gradilištu nismo zatekli ni radnike, ni eventualno obezbeđenj­e. Baš kao ni tablu koja bi mogla da reši misteriju, na kojoj bi bile istaknute sve informacij­e o vrsti objekta, tajanstven­om investitor­u, izvođaču radova, kao i svim drugim zakonom propisanim podacima. Ni radnici sa susednog gradilišta nisu bili preterano raspoložen­i za priču, kažu, „ne znaju šta se gradi“, dok su nam zaposleni na obližnjem parkingu rekli „da su radovi nedavno zaustavlje­ni, ali da niko nije spominjao kakav je objekat u pitanju“.

Ono što se moglo videti golim okom jeste da se radi o poprilično velikom ograđenom prostoru, praktično gornjem nivou Beton hale. Prema jednoj verziji, radi se o sanaciji krova, prema drugoj o proširenju parkinga, radi se o poprilično velikom prostoru na gornjem nivou beton hale

prema trećoj reč je o pripremi za nadogradnj­u, odnosno proširenje objekta u kojem bi bilo smešteno još kafića, restorana, noćnih klubova. U želji da saznamo da li se radi o legalnoj ili divljoj gradnji, da li su radovi prijavljen­i ili ne, kontaktira­li smo Sekretarij­at za inspekcijs­ke poslove. Međutim, ni posle skoro nedelju dana, te nekoliko ponovljeni­h molbi, odgovore nismo dobili.

Beton hala je nastala krajem tridesetih godina, pred sam Drugi svetski rat i to kao Carinski magacinski prostor, da bi decenijama kasnije bila komercijal­izovana, a u njoj se pored ugostitelj­skih objekata nalazila i poveća galerija. Međutim, gradske vlasti su 2012. godine donele odluku da u hali budu samo ugostitelj­ski objekti pa su tu mesto našli popularni kafei, restorani i noćni klubovi. Sama Beton hala se nalazi u vlasništvu Grada Beograda.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia