Blic

KOMŠIJSKO FINALE NA „VEMBLIJU“

-

Finale je odigrano na “Vembliju”, praktično u komšiluku oba kluba. Naime, i Fulam i Brentford se nalaze u zapadnom delu Londona, a njihovi stadioni su jedan od drugog udaljeni samo šest, sedam kilometara. Fudbaleri Fulama su praktično mogli i peške na finale, jer od “Krejven kotidža” do “Vemblija” ima manje od pet kilometara. “Grifin park” je nešto dalje, oko sedam kilometara.

da bar hodam, tri puta na dan. Takođe, duplirali smo terapiju. Mislim da će morati da prođe još sedam ili deset dana pre nego što budem mogao da se pojavim na treningu. Zato je sve ovo fascinantn­o. Bila je ovo duga i naporna sezona.

Mitrović ne želi da u prvi plan stavlja Zlatnu kopačku.

Klub iz zapadnog dela Londona će plasmanom u Premijer ligu zaraditi ogroman novac, najmanje 150 miliona evra

- Nagradu je zaslužio tim. Kad dobro igramo, onda i ja postižem golove. Sve je jasno. Dobijam lopte i moj zadatak je da završe u golu. Zlatna kopačka znači da smo ekipa i ja radili dobro. Sada je potrebno da se oporavimo, da ozdravimo... Već smo bili u Premijer ligi i znamo šta nas tamo čeka. Pred nama je velika sezona za sve nas, klub, navijače... Biće dobro - poručio je Mitrović.

Iako je na terenu proveo samo 30 minuta, Mitrogol je pored asistencij­e uspeo da privuče pažnju. Prvo je u 115. minutu, pre prvog gola, bespotrebn­o odgurnuo Emilijana Markondesa. Bilo je to u trenutku kada se Brajan pripremao da izvede slobodan udarac iz kog je Fulam i poveo. Igrači Brentforda su tražili crveni karton, ali se Mitrović izvukao samo sa žutim. Po završetku meča, dok su Fulamovci slavili, Mitrović je išao od igrača do igrača Brentforda i tešio ih. Najviše se zadržao sa golmanom Davidom Rajom koji je bio kriv za prvi pogodak. Srpski fudbaler ga je tešio sve dok Raja nije ustao.

Šta dalje za Mitrovića? Ugovorom je vezan do 2024. a govorio je da nema ništa protiv da ostane, čak i kada je klub ispao iz elite. Navikao se na život u Engleskoj i Londonu, a nema sumnje ni da će Fulam uložiti novac u pojačanja. Mitrović ostaje na “Krejven kotidžu”, osim ako ne stigne neka velika ponuda. 

Aleksandar Mitrović je mogao da dobije crveni karton pre prvog gola jer je bez razloga gurnuo igrača Brentforda, Markondesa

 ??  ??
 ??  ?? mitrović je posle meča tešio golmana brentforda
mitrović je posle meča tešio golmana brentforda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia