Blic

VIŠE GRAĐANA ZA ŠAPIĆA U VLADI NEGO ZA DAČIĆA

- Tanjug

Poslednjih dana u političkom životu jedna od najvažniji­h tema je kako će izgledati nova vlada, a građani koje je Tanjug pitao koga bi voleli da vide u novom sazivu podeljenog su mišljenja, od davanja prednosti koalicije SNS sa SPAS-OM, do toga da bi voleli da vide potpuno nove političke aktere u Srbiji.

NEDAVNO JE NAKON sednice Predsedniš­tva SNS, predsednik te stranke Aleksandar Vučić kazao da postoje četiri opcije za formiranje vlade i to, s obzirom na izborne rezultate, da SNS formira koaliciju sa SPS-OM i manjinama, da u koaliciji budu SNS i SPAS Aleksandra Šapića i predstavni­ci manjina, da naprednjac­i formiraju vlast sa Šapićem, SPS i manjinama i da vladu formira samo SNS uz manjine.

Beograđani malu prednost daju koaliciji sa Aleksandro­m Šapićem, predsednik­om Srpskog patriotsko­g saveza, dok je nemali broj njih nezadovolj­an onim što su mogućnosti prema izbornim rezultatim­a. Šapiću daju prednost iz razloga što, kako kažu, trebalo bi dati šansu novim osobama da se pokažu, a i u sportu je pokazao borbenost koju bi

dačić među beograđani­ma nije pobrao simpatije

verovatno, smatraju, koristio i u politici u interesu građana Srbije.

“Šapić i manjine, treba davati šansu novima. Bili su dobri i ovi do sada, ali treba dati šansu i mlađima. Smatram Šapića mlađim čovekom, kao sportista je bio uspešan, verovatno će biti i u politici”, izneo je svoj stav profesor u penziji Tomislav Tomašević.

Beograđank­a Jasna, osim što smatra da je Šapić u politici borben kao što je bio i u vaterpolu, kaže i da joj se sviđa ono što je uradio na Novom Beogradu kao predsednik te opštine.

“Bio je borben u sportu, vaterpolu, mislim da je takav i u politici i sviđa mi se sve ono što radi za Novi Beograd. Mislim da su stanari Novog Beograda jako zadovoljni njime”, navela je.

Dok Beograđani­n Miloš Lazić smatra za Šapića da je ispravan i da ima pametne ideje, njegov sugrađanin ističe da su upravo lider SPAS-A i taj savez njegov izbor za članove nove vlade.

Mlađi Beograđani­n Boris kaže da je u sve političke stranke razočaran, da jedino Šapića “gotivi”, ali da ne valja biti sa SNS-OM.

“Više nisam ni za jednu stranku, mnogo su svi razočarali, jedino gotivim Šapića”, kazao je Boris.

Profesor u penziji Vladimir Vukčević neodlučan je, kaže da bi možda bilo dobro da šansu dobije Šapić, premda nema ništa protiv ni SPS-A.

Bračni par koji je sa nama razgovarao kaže da bi možda najbolje bilo da svi zajedno formiraju vladu, ali ipak malu prednost daju Aleksandru Šapiću.

Po jedan učesnik ankete je za koaliciju sa SPS-OM i za Vladu koju bi činili SNS i manjine.

“Sa SNS-OM može SPS”, kazala je jedna Beograđank­a dok Kosa Šobot navodi:

“Samo naprednjac­i i manjine. Da bismo imali i opoziciju.”

Među Beograđani­ma je nemali broj je i onih koji bi voleli da vide potpuno druge ljude u vladi, pa tako jedna od njih kaže da ne želi da vidi ni SNS, ni SPS, ni Šapića ali, kako dodaje, kada je već SNS pobedio neka preuzmu odgovornos­t i sami formiraju vladu.

n

 ??  ??
 ??  ?? šapiću daju prednost iz razloga što „treba dati šansu novima“
šapiću daju prednost iz razloga što „treba dati šansu novima“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia