Blic

Novozaraže­nih 236, preminulo devetoro

-

Prema preseku juče u 15 časova, u poslednja 24 sata u Srbiji je na virus korona testirana 6.251 osoba, njih 236 bilo je pozitivno, ili 3,77 odsto, a nažalost preminulo je devet lica.

Prema poslednjim podacima Ministarst­va zdravlja i Instituta “Batut”, na respirator­ima se u bolnicama širom Srbije nalazi 106 pacijenata.

Epidemiolo­g dr Predrag Kon rekao je konferenci­ji za novinare da se uočava smanjenje broja hospitaliz­ovanih pacijenata u bolnicama, dok se u Beogradu iz dana u dan registruje smanjenje sumnjivih slučajeva nakon izvršenih pregleda.

Međutim, kako je dodao, to smanjenje ide sporije nego što bi se možda očekivalo, za razliku od pražnjenja bolnica.

- Prema tome, virus je i dalje s nama. Ovi brojevi su i dalje visoki, a situacija je i pored poboljšanj­a i dalje nesigurna - rekao je Kon.

U domovima za stare od virusa korona obolelo je 255 korisnika i 79 zaposlenih, izjavio je juče ministar za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. On je za TV Prva rekao da su u pitanju lakše kliničke slike, te da u narednim nedeljama očekuje poboljšanj­e situacije. - Od zaposlenih, velika većina njih se zarazila dok su bili odsutni, a otkriveno je da su zaraženi, jer imaju dužnost da po povratku urade PCR test. Oni nisu ni ulazili u domove, samim tim nisu ugrožavali korisnike, rekao je Đorđević. U domovima za nezbrinutu decu nema virusa, ali u nekim gradovima ga ima u hraniteljs­kim porodicama, kazao je ministar.

UOČAVA SE SMANJENJE BROJA HOSPITALIZ­OVANIH, KAŽE KON

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia