Blic

Spektakl JOKIĆ NA DONČIĆA U PLEJ-OFU

Odluka pada u naredna tri meča, a sigurno je da Srbin i Slovenac ne žele da odmah udare jedan na drugog.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Dalas i Denver lako mogu da se sretnu u 1. kolu doigravanj­a

Sve najbolje što donosi NBA liga mogli smo da vidimo u mečevima Denvera i Dalasa gde su glavne reči vodili igrači čija se prezimena završavaju na “ić”. Nikola Jokić je dremao na početku duela sa Jutom, ali je onda ubacio u Ol-star brzinu za pobedu Nagetsa posle dva produžetka - 134:132. Odmah posle Jokića, na teren je izašao Dončić koji je, takođe, morao da igra dodatnih pet minuta da bi Dalas slavio nad Milvokijem sa 136:132.

Adrenalin je samo pumpao dok smo uživali u igrama, uz Janisa Adetokumba, dvojice najboljih evropski košarkaša sa druge strane velike bare. Jokić je dominirao u produžecim­a i meč je završio sa 30 poena, 11 skokova i sedam asistencij­a i tako je zadržao Denver u borbi za drugo mesto u Zapadnoj konferenci­ji. Što se Dončića tiče, on je zabeležio rekord karijere sa 19 asistencij­a, i to baš protiv Adetukomba, a dodao je i 36 koševa i 14 uhvaćenih lopti za novi tripl-dabl.

- Nema pritiska - rekao je kratko u prolazu Jokić.

Možda nema za njega, ali navijači Denvera su ponovo hteli da iskoče iz kože. Oklahomu su dobili posle produžetka, San Antonio u foto-finišu...

- Probudite se, probudite se - vikao je trener Majkl Meloun u trenutku kada su “džezeri” poveli sa 57:39.

Jokiću je bilo dosta vremena da se iz Uspavane lepotice pretvori u Džokera - 28 od ukupno 30 poena postigao je u drugom poluvremen­u i produžecim­a. Sve je oduševio u prvom produžetku, kada je tri sekunde pred kraj pogodio za 119:119.

- Bilo je jednostavn­o. Lako je, u takvim trenucima se ne razmišlja. Samo sam šutnuo i pogodio. Bio sam u utakmici i u prvom delu, ali nisam imao energije. Kao da mi je nešto nedostajal­o. Meni je odmor pomogao da se saberem.

Mnogi timovi su počeli da kalkulišu za plej-of i odmaraju igrače. U tome prednjače Los Anđeles Lejkersi.

- Mi u Denveru mislimo samo na sebe. Imali smo teške utakmice i pripremamo se za plej-of. Svaki meč je ovde takmičarsk­i, znali smo da će biti teško i protiv Jute.

DONČIĆ JE RAZOČARAN JER NIJE MEĐU KANDIDATIM­A ZA MVP TROFEJ U NBA

Bilo je grešaka, loših odluka. Bili smo u priličnom minusu u prvom delu, ali smo se vratili. U svakom slučaju, meč je sigurno bio veoma interesant­an za gledaoce kraj televizora - dodao je Jokić koji je iz igre šutirao 11/21.

Sve rečeno za Jokića važi i za Dončića koji je do ludila dovodio odbranu Milvokija. Adetokumbo se napinjao da pokaže ko je glavni, dok je Luka radio sve što i Grk, samo bolje i sa manje grča.

Mladi Slovenac sa našim korenima je tako pokazao da je NBA liga ozbiljno pogrešila kada je njegovo ime izbrisala sa spiska igrača za MVP nagradu na kojem su, pored Adetokumba, ostali Džejms Harden i Lebron Džejms.

- Imao sam prilike da igram sa Lerijem Birdom. Luka je nastao u istom šampionsko­m kalupu - kratko je rekao prvi stručnjak Meveriksa Rik Karlajl.

Situacija na Zapadu je takva da Denver i Dalas lako mogu da se sretnu već u prvom kolu plej-ofa. A kakav bi to “spektaklić” bio?!

 ??  ?? jokić je do ludila dovodio gobera koji ga je držao za dres, ali nije mogao da ga zaustavi
jokić je do ludila dovodio gobera koji ga je držao za dres, ali nije mogao da ga zaustavi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia