Blic

Oštećenja na novoj fontani

- B. V.

NEKOLIKO DANA NAKON što je uklonjena zaštitna ograda gradilišta i svečano u rad puštena nova fontana na rekonstrui­sanom trgu u Subotici, uočena su oštećenja.

Vrednost investicij­e je oko 123 miliona dinara i parterna fontana sa više od 70 mlaznica radi besprekorn­o, ali su betonske kocke na nekoliko mesta ulegle. Novi trg, pogotovo noću, okuplja veliki broj građana, ali na njih zbog nastalih oštećenja motre komunalni policajci i inspekcija.

Dok iz Gradske uprave poručuju da su oštećenja nastala zbog neprimeren­og korišćenja su na nekoliko mesta Ulegle prostora, mnogi Subotičani dovode u pitanje kvalitet radova.

Iz Sekretarij­ata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Subotice poručuju da su sa žaljenjem konstatova­li da su pojedinci fontanu koristili nenamenski, što može dovesti do povreda, ali i oštećenja.

- Molimo građane da ne ulaze u bazene sa plitkom vodom, ne postavljaj­u stvari iznad i u otvore mlaznica, ne protrčavaj­u kroz mlazeve, ne kreću se na rolerima, skejtbordo­vima, biciklima i drugim sredstvima za prevoz i rekreaciju kroz parterni deo fontane, ne ulaze u žardirenje, kao i da spreče svoju decu ukoliko to čine - poručili su iz Gradske uprave.

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? betonske kocke
betonske kocke

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia