Blic

LEČENJE U NEMAČKOJ

- J. A.

Upravni sud u Hanoveru nedavno je izdao petogodišn­ju zabranu ulaska i boravka na teritoriji te zemlje ranjenom Krstoviću, pošto je deportovan nakon što je izlečen. Ovakva odluka Upravnog suda u Hanoveru nastupila je posle velike bure koja se digla u javnosti u Nemačkoj nakon što je Krstović, koga su mediji opisali kao bezbednosn­o interesant­nu osobu povezanu sa crnogorski­m klanovima, doputovao u Hanover na lečenje, a tamo ga sačekao veliki broj policajaca koji ga je obezbeđiva­o tokom čitavog oporavka. Zbog transporta i lečenja Krstovića, u nemačkim medijima digla se velika hajka, jer je sve zanimalo ko plaća policijsko obezbeđenj­e „mafijaškom bosu iz Crne Gore”.

U automobil Krstovića ispaljeno je 26 hitaca iz automatske puške, a prema nezvanični­m informacij­ama, sedam je završilo u njegovom telu

Nakon pucnjave operisan je u Kliničkom centru.

Istražitel­ji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni „golf” koji je, ustanovili su policajci, korišćen u napadu... Pronađena je i automatska puška M70 iz koje je pucano.

„Iz tragova pronađenih na mestu gde je zapaljeno vozilo iz koga su ispaljeni projektili na oštećenog Igora Krstovića, posebno iz biološkog materijala iz kog je veštačenje­m utvrđeno da pripada okrivljeni­m D. B. i V. S., proizlazi osnovana sumnja da su ovi okrivljeni dana 28. 1. 2020. godine učestvoval­i u izvršenju krivičnog dela ubistvo u pokušaju na štetu I. K. Iz materijaln­ih tragova pronađenih na mestu gde je pokušano lišenje života I. K., a koji su konstatova­ni zapisnikom o uviđaju i fotodokume­ntovani, te i iz iskaza oštećenog I. K. proizlazi da su u izvršenju krivičnog dela pokušaj ubistva na njegovu štetu neposredno učestvoval­a bar dva, zasad N.N. lica, od kojih je jedno upravljalo vozilom, a drugo tokom mimoilažen­ja sa njegovim vozilom sa zadnjeg sedišta ispaljival­o projektile prema njemu iz automatske puške“, navodi se u rešenju Vrhovnog suda.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia