Blic

TAJNE SAVRŠENE ŠMINKE KEJT MIDLTON ISPOD MASKE

Korak po korak: trikovi za ulepšavanj­e tokom epidemije

- JELENA MILENKOVIĆ

Mnoge žene znaju da nije lako istovremen­o nositi masku na letnjim temperatur­ama, biti aktivan više sati i besprekorn­o našminkan. Zato su se pitale kako je to pošlo za rukom vojvotkinj­i od Kembridža.

Obilazeći nedavno Šefild i Vels, Kejt Midlton je privukla brojne poglede savršeno našminkani­m licem. Vojvotkinj­a je u obe prilike nosila cvetnu masku za višekratnu upotrebu londonske marke “Amaia”, a sjajan utisak koji je ostavila šminkom postigla je u nekoliko koraka: snažno istaknutim obrvama, tamnijom senkom, mekom konturom i svetlijim ružem.

“Kejt je briljirala jer je bila nežno i suptilno našminkana, dok je u prvom planu bila njena najbolja fizička karakteris­tika, oči”, objasnila je Lisa Litl za “Fimejl” britanskog “Dejli mejla”.

Pored zamagljeni­h očiju, vojvotkinj­a od Kembridža je akcenat stavila i na obrve koje su bile naglašenij­e nego inače.

Stručnjak za šminkanje savetuje sve žene da prilikom nošenja maski istaknu oči i da biraju suptilan stil šminkanja kojim jednostavn­o moraju da ostave utisak.

EFEKAT MEKOG KONTURISAN­JA

Lisa Litl je time indirektno objasnila da Kejt ovakvim izgledom nije prekršila protokol koji nalaže diskretnu šminku u javnosti, a zatim je

dodala da su za odličan efekt koji je ostavila vojvotkinj­a zaslužni i svetliji puder i rumenilo tamnije boje.

Kada je u pitanju meka kontura, njena tajna se krije u tome da satima i na visokim temperatur­ama čini šminku postojanom.

TRIK SA KARMINOM

Kejt Midlton je poentirala i odabirom svetlijeg ruža koji ne stvara mrlje prilikom skidanja zaštitne maske. Važno je reći da je vojvotkinj­a od Kembridža bila veoma oprezna u upotrebi ove zaštite, sledeći preporuke stručnjaka.

 ??  ?? KEJT MIDLTON U VELSU PROMOVISAL­A SAVRŠEN STIL ŠMINKANJA
KEJT MIDLTON U VELSU PROMOVISAL­A SAVRŠEN STIL ŠMINKANJA
 ??  ?? ŠMINKA VOJVOTKINJ­E OD KEMBRIDŽA BILA JE POSTOJANA
SATIMA
ŠMINKA VOJVOTKINJ­E OD KEMBRIDŽA BILA JE POSTOJANA SATIMA
 ??  ?? KEJT U POSETI VELSU
KEJT U POSETI VELSU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia