Blic

AKO NE MOŽEŠ DA IH POBEDIŠ, KUPI MESIJA

Pep Gvardiola želi da bivšeg igrača dovede u Mančester siti

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Navijači “građana” su se okomili na španskog trenera kog nazivaju šarlatanom i prevaranto­m, i koji bi “bio nula” da u Barseloni nije imao Lea.

Promašaj Rahima Sterlinga u 85. minutu meča sa Lionom samo je potez četkicom na slici evropskog fudbala koja se, priznali ili ne, menja pod uticajem pandemije korona virusa. Odnosno, da kažemo možda ovako, Lion nikada ne bi eliminisao Mančester siti da su se igrala dva meča u četvfrtfin­alu Lige šampiona. Nikada. Hrabri Francuzi su ovako iskoristil­i priliku i zasluženo će u sredu da igraju sa Bajernom. Uradili su ono što je bilo potrebno - nisu spustili glavu pred favoritom. Tragičar “Groznice subotnje večeri” u Lisabonu bio je Pep Gvardiola kojem je bolje da narednih dana... bolje nedelja, ne posećuje društvene mreže. Španac je proglašen “prevarom veka” i “fudbalskim šarlatanom” koji je “bez Mesija nula od trenera”. Ljuti navijači Mančester sitija ga porede sa Žozeom Murinjom koji je uradio šta je uradio i sada prodaje “praznu priču i uzima veliki novac”. Gvardiola je za četiri sezone među “građanima” na pojačanja potrošio 780 miliona evra. I ne samo to. Dok drugi klubovi grcaju, on je kupovao i pred početak finalnog turnira u Lisabonu, tako da bi na celu sumu trebalo da dodamo još 80 milion evra za Akea, Toresa, Kouta...

Ali, u polufinale Lige šampiona ne može. Sa Bajernom je pokušao triput i ništa - glave su mu došli “njegovi” Real, Barselona i Atletiko Madrid. Sezonu pre nego što je stigao u Minhen, Bavarci su bili prvaci Evrope sa vremešnim Jupom Hajnkesom.

Sa Sitijem je pokušao četiri puta i... ništa! Monako, Liverpul, Totenhem i sada Lion. Da li bi trebalo da kažemo da je Manuel Pelegrini, kog je na klupi zamenio Gvardiola, pre otkaza igrao polifinale LŠ sa klubom iz Mančestera? Da, igrao je.

Čovek koji je do 2011. već dva puta podizao “ušati pehar”, koji im 31 veliki trofej i sa Mančestero­m prosečno po sezoni osvaja 94,62 bodova

je prevarant? Teško. Posle svega, Pep možda iz svega izađe i kao dobitnik. Na poklonu bi trebalo da se zahvali Bajernu koji je rastavio Barselonu na delove. Leo Mesi insistira da ode a kao opcija se pominje... pogodićete... Mančester siti. Jer, nije džaba Gvardiola govorio:

“Da li znate šta kažem ljudima koji me pitaju zašto posle Barselone, gde sam imao Mesija, Ćavija i Inijestu ne mogu da osvojim Ligu šampiona? Kažem im da su u pravu! Dok sam bio u Barsi uvek sam govorio da sam bio šampion zbog ove trojice momaka i velikih igrača. U Barseloni sam bio srećan čovek”.

To kaže čovek koji u Mančesteru zarađuje 17 miliona evra godišnje? 

GVARDIOLA JE U SITIJU NA IGRAČE POTROŠIO 780 MILIONA EVRA, A NIJE SE PLASIRAO U POLUFINALE

 ??  ?? fudbaleri Sitija nemaju za Čim da žale, lion ih je nadigrao
fudbaleri Sitija nemaju za Čim da žale, lion ih je nadigrao
 ??  ?? ovako je bilo u barsi: mesi i gvardiola
ovako je bilo u barsi: mesi i gvardiola

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia