Blic

JOKIĆ: GOBER JE STRAŠAN

-

To je to - ligaški deo sezone je završen i večeras počinje plej-of NBA lige koji će da traje sve do polovine oktobra. Čast da svečano otvore borbu za šampionski prsten dobili su Denver i Juta koji igraju od 19.30 po srednjoevr­opskom vremenu.

Nikola Jokić kaže da se oseća dobro i da je spreman za “džezere”. Glavna prepreka na putu Nagetsa biće Rudi Gober, najbolji defanzivac lige, čiji će zadatak da bude da zaustavi Jokića, po svaku cenu. Ove sezone mu to nije pošlo za rukom jer je Denver pobedio Jutu u sva tri meča, a Nikola je uvek bio glavni akter. U trijumfu (98:95) srpski centar je imao 30 poena, 21 skok i deset asistencij­a.

- Mislim da će biti zanimljivo. Rudi i ja smo dva poptuno drugačija tipa igrača. Međutim, obojica imamo jedan cilj - da pomognemo timu da pobedi. Gober je dobar u odbrani i snažan je. Dosta zakucava, tako da ima procenat šuta od 70 odsto. Saigrači ga cene i podržavaju, stvarno je strašan igrač. Ipak, mi se ne borimo protiv jednog igrača i sve što radimo, moramo da uradimo kao tim - rekao je Jokić, koji ove sezone protiv “džezera” prosečno postiže 30 poena.

U noći između ponedeljka i utorka još se sastaju Toronto - Bruklin, Boston - Filadelfij­a i LA Klipers - Dalas.

Zahvalan sam što sam imao priliku da budem generalni menadžer Sakramenta. Nikada ne znaš kada će u životu da se pojavi neka nova prilika

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia