Blic

NOVOZARAŽE­NIH 100, NAJMANJE JOŠ OD 22. JUNA

U poslednja 24 časa na korona virus širom Srbije je testirano 7.352 osoba, a pozitivno je bilo njih 100, dok su, nažalost, preminula tri lica.

-

OVO JE NAJMANJE zaraženih još od 22. juna kada ih je bilo 96, ali i najmanje preminulih u jednom danu od 27. juna kada su umrle dve osobe zaražene Covidom 19.

U drastičnom padu je i tzv. Konov koeficijen­t, pošto je u protekla 24 sata samo 1,36 odsto testiranih bilo i pozitivno na korona virus.

BOR: UKINUTA VANREDNA SITUACIJA Prema poslednjim podacima Ministarst­va zdravlja i Instituta “Batut”, na respirator­ima se nalazi 68 pacijenata.

Gotovo u svim gradovima Srbije beleži se smanjenje broja zaraženih, a u nekim opštinama ukida se vanredna situacija. To je juče urađeno u Boru, gde je trenutno samo 20 zaraženih sa blagom kliničkom slikom.

Štab za vanredne situacije grada Bora na osnovu predloga Stručno-operativno­g tima za higijensko epidemiolo­ške mere doneo je danas odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada.

- Sada je, u odnosu na period kada je uvedena vanredna situacija, epidemiolo­ška situacija na teritoriji grada dosta povoljnija. Iz tih razloga je i doneta odluka o ukidanju vanredne situacije - kazao je Aleksandar Milikić, gradonačel­nik grada Bora.

On je naglasio da je trenutno na teritoriji grada Bora 20 osoba pozitivno na Covid 19, kao i da su svi sa blagom kliničkom slikom.

- Borani su ovog puta pokazali odgovornos­t u poštovanju mera Vlade Republike Srbije, gradskog Štaba i epidemiolo­ga, ali i odgovornos­t prema sebi i drugima - dodao je Milikić.

Pad broja zaraženih zabeležen je i u Kraljevu, gde je već danima registrova­no između troje i sedam zaraženih dnevno. U poslednje dve nedelje zabeležen je pad u broju obolelih u Pirotskom okrugu, gde se ocenjuje da je epidemiolo­ška situacija u tom okrugu i dalje nesigurna, ali stabilna.

n

 ??  ?? U bolnicama je sve manje ljudi, kao onih i na respirator­ima
U bolnicama je sve manje ljudi, kao onih i na respirator­ima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia