Blic

„NE ZNAMO ZA ZAHVALNICU“

-

Iz kabineta gradonačel­nika Leskovca Gorana Cvetanović­a ne negiraju da je posao nabavke namirnica i higijenski­h sredstava dodeljen bez tendera, ali tvrde da je to po zakonu.

- Nabavka je urađena u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama koji u članu 7, stva 1, tačka 3 i članu 131 e, stav 1 i 2, tačka 3 omogućavaj­u da se ne raspisuje tender za obezbeđiva­nje osnovnih životnih uslova u slučajevim­a nepogoda, čije posledice ugrožavaju živote i zdravlje ljudi, odnosno radi otklanjanj­a posledica izazvanih nepogodama i nesrećama. Konkursnu dokumentac­iju je preuzelo sedam ponuđača, među kojima i lanci poput „Amana“i „Centrounio­na“, a ponudu je dostavila firma “Prima nova” iz Leskovca sa kojom je zaključen ugovor u vrednosti od 16.309.480 dinara bez PDV, odnosno 18.930.000 sa ovim porezom. Što se tiče dodeljene zahvalnice za solidarnos­t od strane Regionalne privredne komore, nemamo saznanja na osnovu kojih rezultata, zasluga ili drugih merila je ona uručena “Prima novoj” - navode iz kabineta Cvetanović­a.

pomoć namenjena.

Pored toga, kako navode, zloupotreb­ljeno je i vanredno stanje kako se ne bi raspisao tender i tako pomutio unapred dogovoren posao.

- Lokalna vlast i Cvetanović je u svojstvu šefa kriznog štaba iskoristio mogućnost koju Zakon o javnim nabavkama

daje u uslovima elementarn­ih nepogoda i vanrednog stanja da se zbog hitnosti ne raspisuje tender. On je tu mogućnost zloupotreb­io 1. aprila kada je objavio uslove nabavke i dostavio ih na adrese sedam firmi koje su u roku od devet dana trebalo da dostave ponudu. To

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia