Blic

LALATOVIĆ: VOŠA MOŽE DA IZBACI TOTENHEM

Trener Novosađana puca od optimizma Videli ste kako je Lion eliminisao Mančester siti sa onakvim strašnim budžetom. Zašto onda Vojvodina ne može u grupnu fazu Lige Evrope, upitao se prvi stručnjak “lala”.

- EKIPA “BLICA”

Voleo bih da u trećem kolu dobijemo nekog preko koga možemo do plej-ofa, a onda dalje i u grupnu fazu Lige Evrope

Vojvodina je posle startnih remija u dva mini-derbija sa TSC i Čukaričkim zaređala sa pobedama i krenula je put vrha gde je i mesto osvajaču Kupa Srbije. Trener Nenad Lalatović može da bude zadovoljan igrom i trijumfom nad Mladosti iz Lučana (3:0) u kojem su “lale” pokazale da će biti tvrd orah.

Lalatović je u svom stilu poručio da se Vojvodina neće zadovoljit­i samo Superligom, već da je plan da se uđe u grupnu fazu Lige Evrope. Voša će se u takmičenje uključiti od trećeg kvalifikac­ionog kola, tek 1. septembra će saznati ime rivala, na spisku su veličine poput Milana, Rendžersa, Sportinga, Totenhema, PSV-A...

- Voleo bih da smo u prva dva kola dobili dva lakša protivnika, da malo osetimo Evropu, međutim, veliki klubovi kreću iz trećeg kola, a Vojvodina je veliki klub. Nismo tek tako osvojili taj trofej. Lepo je kad prođete prvo i drugo kolo, a da i ne igrate, a voleo bih da u trećem dobijemo nekog preko koga ćemo ući u četvrto, pa čak i u grupnu fazu Lige Evrope. Kada čovek nešto sanja i mašta, to može da mu se i ostvari. Verujem da se čuda dešavaju. Ti klubovi jesu bogati. Eto, možemo da dobijemo Totenhem, čiji budžet ne može da se poredi sa našim, međutim, kad moji momci igraju na ovakvom nivou, u jednoj utakmici je sve moguće. Videli ste da je Lion izbacio Mančester siti. Imaju onakav budžet, ali su Francuzi uspeli da pobede zato što igrači veruju da mogu da uđu u polufinale Lige šampiona. Tako i ja verujem da mi sa našom Vojvodinom možemo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope - rekao je Lalatović.

Ne zadovoljav­a se prosekom. Traži napredak.

- Ovo je tim koji je prošle sezone osvojio treće mesto i trofej Kupa u fenomenaln­om finalu, kakvo nije viđeno u Srbiji u poslednjih 20 godina. Ovaj tim uvek može više, a mogu i ja kao trener. Ako mislim za sebe da to mogu, onda moraju i oni. Prostora ima i mislim da za jedno, dva kola, odnosno posle reprezenta­tivne pauze možemo da se dignemo za nekih 1015 odsto. To bi bilo sasvim dovoljno da nastavimo da igramo u ovom ritmu i dajemo golove.

Lalatović je dodao da je Vojvodina kao jedna velika porodica i da je zadovoljan igračima koje ima.

- Ne bi trebalo gomilati igrače. Bilo je nekoliko fudbalera koji su mi se dopali, ali kad pitam za njih, njihovi klubovi kažu da moramo da platimo obeštećenj­e od po 300.000 ili 400.000 evra. Nismo u mogućnosti da plaćamo toliko. Trudio sam se da sačuvam budžet Vojvodine i da to budu igrači koji su slobodni, te samo takve i dovodimo. Njihova plata nije mala za srpske uslove, ali barem ne moramo da platimo 200.000 ili 300.000 evra samo da bismo ga doveli. Konkurenci­ja je dobra i zadovoljan sam igračkim kadrom. Pošto još nije gotov prelazni rok, jedino ako nam neki igrač ode, možemo da dovedemo zamenu - zaključio je Lalatović. 

Ovo je tim koji je prošle sezone osvojio treće mesto i trofej Kupa u fenomenaln­om finalu, kakvo nije viđeno u Srbiji u poslednjih 20 godina

Šampionke iz Obrenovca ne mogu trenutno da računaju na prvog stratega Milana Gršića i šest odbojkašic­a zbog obaveza u juniorskoj reprezenta­ciji Srbije.

Saška Đurović, srednji bloker TENT-A, ne krije da energetiča­rke funkcioniš­u poput mašinerije. Možda šef struke fizički nije prisutan, ali ostatak stručnog štaba sprovodi u delo sve zamisli, potvrđuje i karika prvakinja.

- Dušan Kovačević je sada zadužen za nas. Mogu da kažem da se ništa nije promenilo. Nastavili smo jako da treniramo. Devojke su odgovorne isto kao kada je Milan Gršić tu. Radimo i sa kondicioni­m trenerom Stefanom Markuljevi­ćem kako bismo se pripremile što je bolje moguće – istakla je Saška Đurović za „Žurnal“.

Nina Mandović, Bojana Gočanin,

Stefana Pakić, Hena Kurtagić, Ana Malešević i Jovana Cvetković nalaze se na Divčibaram­a.

Tamo i bruse formu za Evropsko prvenstvo. Vidi samo pozitivnu stranu ovakvog odsustva 18-godišnja dama. Zato je i srećna zbog klupskih koleginica.

- Drago mi je što su otišle sa reprezenta­cijom. Želim da se pokažu u najboljem svetlu. Naravno, vidi se da nedostaje dosta igračica. Jeste teže, pošto ih je manje na pojedinim pozicijama. Međutim, treninzi se nesmetano održavaju – zaključila je Saška Đurović.

 ??  ??
 ??  ?? da li Ćemo kejna i totenhem da gledamo u novom sadu
da li Ćemo kejna i totenhem da gledamo u novom sadu
 ??  ?? tentu osim trenera nedostaje i šest reprezenta­tivki
tentu osim trenera nedostaje i šest reprezenta­tivki

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia