Blic

Zakačili se Jovanović i Bastać posle skupštine Starog grada

-

“OPOZICIONI RIJALITI”, PROKOMENTA­RISAO je šef DSS-A Miloš Jovanović komentare koji su usledili u delu opozije nakon konstituti­vne sednice Skupštine opštine Stari grad.

Ona je održana u utorak, kada je za predsednik­a skupštine, uz podršku odbornika SNS-A, SPS-A, SPAS-A i “Metle”, izabran kandidat sa liste Aleksandra

Šapića pa je deo opozicije ponovo aktuelizov­ao pitanje - koja opozicija je prava? Izbor predsednik­a SO Stari grad ispratio je bivši predsednik te opštine Marko Bastać koji na Tviteru nije prokomenta­risao izbor Šapićevog kandidata, ali jeste podršku “Metle”.

- Nova odbornička većina na Starom gradu: SNS, SPAS, „Metla“. Javite Milošu Jovanoviću

da nema potrebe više da poziva opoziciju na razgovore za isti sto - napisao je Bastać, podelivši vest u kojoj Jovanović poziva opoziciju da sedne za sto i dogovori strategiju za dalje.

Jovanović je reagovao tako što je demantovao da će “Metla” biti u vlasti ne samo u Starom gradu već svuda gde su prešli cenzus, a Bastaćeve tvrdnje nazvao tendenzioc­nim i maliciozni­m i poručio da je “odgovor na njegov poziv da opozicija sedne zajedno - primljen k znanju”.

- Sve je to rijaliti politika, sve je to “nulti nivo” opoziciono­g i političkog delovanja od strane dela opozicije. Već sam rekao da je taj deo opozicije Saveza za Srbiju koji se transformi­sao u nešto što niko ne može da dokuči šta je dosad bio najveća prepreka za sistemske promene. Nadao sam se da će se to promeniti i najkonstru­ktivnije sam pozvao celu opoziciju da bez sujeta i “pokazivanj­a mišića” sednemo da vidimo

šta nam je dalje činiti - rekao je Jovanović.

Predsednik SPAS-A Aleksandar Šapić nije iznenađen podrškom njegovom kandidatu uz napomenu da on lično nije učestvovao u bilo kakvim razgovorim­a o formiranju vlasti u toj opštini, niti želi da učesvuje, jer, kako kaže, za to postoje lokalni odbori. Odbori, objašnjava Šapić, imaju slobodu da u skladu sa lokalnom politikom dogovaraju koalicije.

- Ono što znam jeste da je na Starom gradu izabran predsednik skupštine i, pretpostav­ljam, nemam do kraja informacij­u, da će u sledećih para dana da se formira vlast i da bi SPAS trebalo da bude deo te većine - rekao je Šapić.

 ??  ?? ne zovi nas više na razgovore
ne zovi nas više na razgovore
 ??  ?? sve je to rijaliti politika szs
sve je to rijaliti politika szs

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia