Blic

„GROM UDARIO PRAVO U STEFANA, KOJI JE ODMAH PAO“

- Ana Ž. Adžić

Stefan Pavlović (29), trener mlađih kategorija Fudbalskog kluba Jagodina, koga je u utorak uveče na terenu ovog kluba za vreme treninga mlađih kategorija udario grom, u veštačkoj je komi, a borba lekara za njegov život još traje.

Fudbalski trener Stefan Pavlović juče je odvezen na VMA. Nalazi se u veštačkoj komi

PAVLOVIĆ JE HOSPITALIZ­OVAN u šok-odeljenju jagodinske Opšte bolnice.

- Pod budnim okom lekara je i dalje traje borba za njegov život. On je u pratnji ekipe anesteziol­oga upućen na VMA gde je dogovoren prijem pacijenta - rekao je dr Vladimir Nedeljkovi­ć, zamenik direktora za medicinska pitanja Opšte bolnice u Jagodini.

Trener mlađih kategorija Jagodinaca bio je klinički mrtav kad su ga dovezli u bolnicu, a mediji su prethodno preneli da “ukoliko lekarski tim proceni da tako treba, Pavlović može biti prebačen i u Beograd, u neku drugu medicinsku ustanovu“.

I dok se medicinsko osoblje bori za život mladog trenera, izvesno je da je u utorak uveče tragedija mogla da bude i veća i kobnija, jer je na terenu bilo više od 20 dece uzrasta devet i deset godina, a na sreću niko od njih nije povređen.

- Nije bilo ni grmljavine, ni nevremena dok smo bili na terenu. Stefan je trenirao decu uzrasta od devet i deset godina. Odjednom je udario samo jedan grom i to pravo u Stefana, koji je odmah pao. Svi smo bili u šoku, ali smo brzo reagovali - ispričao je Goran Jović, trener mlađih selekcija FK Jagodina.

Pavlović je pao, a pritrčali su svi treneri i neki roditelji.

- Davali smo mu veštačko disanje i ukazali prvu pomoć. Roditelji su utrčali na teren da bi uzeli svoju decu, a deca su potrčala ka roditeljim­a. Hitna pomoć je došla za pet, šest minuta i odmah su ga odvezli u Opštu bolnicu - ispričao je Jović.

Prva lekarska pomoć ukazana je na terenu oko 19 sati. Od mladih igrača koji su trenirali u tom trenutku niko nije povređen.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia