Blic

ŠAMARČINE ZA LEBRONA I JANISA

Iznenađenj­a u najjačoj ligi na planeti

- DARKO NIKOLIĆ

Nestvarna je bila NBA noć između utorka i srede, jer su u njoj prilične rezultatsk­e udarce dobile ekipe koje su ligaški deo nadmetanja završile na vodećim pozicijama u svojim konferenci­jama.

Urazmaku od samo nekoliko sati, poklekli su pred osmoplasir­anim rivalima i najbolji tim “istoka” Milvoki Baks i prvorangir­ana ekipa “zapada”, Lejkersi. Dakle, ni jedni ni drugi nisu se baš proslavili pred sam start plej - ofa, ali to je bilo samo zato što su već obezbedili prva mesta u svojim konferenci­jama. A i Lejkersima i Baksima su život zagorčali momci sa Balkana.

Najpre je crnogorski reprezenta­tivac Nikola Vučević na mestralan način, uz rekord karijere u doigravanj­u, “režirao” juriš Orlando Medžika, kojim je sa 122:110 oboren tim Baksa predvođen MVP igračem minulog šampionata, a i iznova kandidatom za to priznanje, Janisom Adetokumbo­om.

Vučević je je postigao 35 poena, bio najefikasn­iji na meču, a imao je i 14 skokova, četiri asistencij­e i jednu osvojenu loptu.

Rival, za kog je Janis ubacio 31 poen (uz 17 skokova i sedam asistencij­a, ali nije uspeo da ubaci loptu kroz obruč u poslednjih 11 minuta) je važio za apsolutnog favorita, no “magija” sa Floride za to nije previše marila.

- Ne zanima nas šta drugi ljudi imaju da kažu. Nama smo bitni mi, na nas same smo i fokusirani. Izašli smo i odigrali sjajno na obe strane terena rekao je crnogorski centar.

Na red je potom stupio Jusuf Nurkić, koji je u dresu Portlanda fantastičn­o otvorio meč sa Lejkersima, koji su na kraju savladani sa 100:93.

Reprezenta­tivac BIH je za samo 12 uvodnih minuta stigao do deset poena i deset skokova, otežavši tako posao favoritu, koji se borio, ali nije imao snage i da spreči iznenađenj­e. Nurkić je na kraju dogurao do 16 poena, 15 skokova i tri asistencij­e, pomogavši da trijumf pripadne Trejlblejz­ersima, čije su košgetersk­e obaveze posle njegovog fantastičn­og starta preuzeli Demijan Lilard (34 poena) i Si-džej Mekolum (21). Lilard je, inače, na ovom meču - dao više trojki (šest) nego svi Lejkersi zajedno (pet).

Poslednji put se u NBA ligi dogodilo da na startu plej-ofa svoje uvodne mečeve izgube oba najbolje rangirana tima još davne 2003. Tada je u Istočnoj konferenci­ji 43 poena Trejsija Megrejdija donelo trijumf osmoplasir­anom Orlandu nad Detroitom (99:94), a Stefon Marberi se, sa 26 poena, na “zapadu” pobrinuo da lider, San Antonio, padne pred Feniksom sa 96:95. Ipak, oba favorita su na kraju prošla u drugo kolo NBA doigravanj­a - Sparsi sa 4:2, a Pistonsi sa 4:3.

nNikola Vučević je postigao 35 poena, bio je najefikasn­iji na meču protiv Milvokija, a imao je i 14 skokova, četiri asistencij­e i jednu osvojenu loptu

NA STARTU POSLEDNJI PUT SU U NBA IZGUBILA PLEJ-OFA UVODNE MEČEVE

JOŠ 2003. OBA NAJBOLJE RANGIRANA TIMA

 ??  ?? nikola vučević Je, uz rekord karijere, režirao pobedu orlanda nad milvokijem, predvođeni­m Janisom adetokumbo­m
nikola vučević Je, uz rekord karijere, režirao pobedu orlanda nad milvokijem, predvođeni­m Janisom adetokumbo­m
 ??  ?? tim portlanda sa odličnim Jusufom nurkićem, slavio Je protiv lejkersa i lebrona džejmsa
tim portlanda sa odličnim Jusufom nurkićem, slavio Je protiv lejkersa i lebrona džejmsa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia