Blic

Optuženi u slučaju Beko negirao krivicu

-

PRIPREMNO ROČIŠTE U suđenju Aleksandru Zdravković­u, nekadašnje­m pripadniku zemunskog klana, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepen­u presudu kojom je bio osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014, održano je juče u Višem sudu u Beogradu.

Prema saznanjima “Blica”, Zdravković, koji je u sud došao iz kućnog pritvora, negirao je krivicu. On se u sudu pojavio u pratnji advokata Milice Colić Kravarski.

- Ni odbrana, ni tužilaštvo nisu imali nove dokazne predloga. Na iznenađenj­e odbrane, sudija se setila da u ovom postupku sasluša oštećenog Milana

Beka i Maju Adrovac, iako ona u ovom psotupku nema nikakvu ulogu. Ne znam šta oštećeni može novo da kaže od onoga što je već rekao - kaže za “Blic” advokat Milica Colić Kravarski. Naredni pretres je zakazan za 13. oktobar i tada bi trebalo da budu saslušani Beko, koji se nije pojavio na pripremnom ročištu, i Maja Adrovac. Inače, Maja Adrovac je u julu ove godine pravosnažn­o oslobođena za krivično delo pomaganje u zločinu, za koje je bila optužena. Ona se optužni

Leo Mesi, ostaje ili odlazi! Misterija oko najboljeg fudbalera Barselone bacila je u drugi plan početka nove sezone u Španiji. Lopta će se na Iberijskom poluostrvu zakotrljat­i u subotu po podne, kada se sastaju Ejbar i Selta, ali će prvo kolo biti okrnjeno. Naime, najbolji timovi su dobili produženi odmor zbog obaveza u završnici evropskih kupova, tako da su odloženi dueli Real - Hetafe, Majorka - Atletiko Madrid i Barselona - Elče.

Srbija će u La Ligi imati 12 fudbalera, kojima će uskoro da se pridruži i mladi defanzivac Strahinja Bošnjak. Rođeni Kraljevčan­in je sezonu završio u Kolubari u Prvoj ligi kao pozajmljen igrač Voždovca u koji je stigao iz Partizana. Bošnjaka su primetili skauti Hetafea i 20-godišnji štoper se sprema da otputuje u Španiju.

- Završavam poslednje preglede i papirologi­ju.

Problemi sa virusom korona su maksimalno usporili sve, tako da moram da budem strpljiv. Važno je da sam potpisao ugovor i da bi uskoro trebalo da krenem u Madrid rekao je Strahinja Bošnjak.

On je dodao da će u početku da radi sa drugom ekipom. - Plan je da treniram sa prvim timom, ali da igram za Hetafe B. Mislim da je to dobro, kako bih se privikao na način rada i stil fudbala u Španiji. Takođe, trudim se i da brzo naučim jezik kako bih se sporazumev­ao sa saigračima. Svi veliki klubovi u Španiji imaju B ekipe koje se takmiče u Drugoj ligi. Mladi i talentovan­i fudbaleri Reala, Barselone i Atletika prolaze kroz ovaj program i stiču iskustvo. Biće to dobra škola i verujem da ću je položiti. Potrudiću se da se što pre nametnem treneru Pepeu Bordalasu i da zaigram u prvoj postavi.

Za Strahinju je dobro što će u Hetafeu imati pomoć reprezenta­tivca Nemanje Maksimović­a.

- Čuo sam se sa Maksom. Ranije se nismo poznavali, ali vidim da je super. Prijatno me je iznenadio, fudbaler je i čovek za primer. Odmah sam shvatio da će mi uvek biti pri ruci i da na njega mogu da se oslonim. Mada, kako igra, ne bi me čudilo da ubrzo napusti Hetafe, da podigne lestvicu i da pređe u neki veći klub. Hetafe je klub iz predgrađa Madrida, tako da će Strahinja imati priliku da bude i sa Lukom Jovićem (Real) i Ivanom Šaponjićem.

- Obojica su u velikim klubovima i nadam se da ću imati priliku da ih upoznam. Malo su stariji od mene, ali verujem da ćemo da nađemo zajednički jezik. Madrid je veliki grad i stvarno se radujem.

Što se La Lige tiče, Bošnjak očekuje neizvesnu sezonu, sa dosta iznenađenj­a.

- Jako volim Mesija i Barselonu. Drago mi je što će ostati jer je to dobro i za španski fudbal i za samu ligu. Barsa je imala dosta problema, što je Real uspeo da iskoristi. Zinedin Zidan se vratio i odmah uzeo trofeje. Sada je na “Nou kamp” stigao Ronald Kuman i svi očekuju da će Barselona da igra drugačije nego prethodne sezone. Ko će uzeti titulu? Stvarno teško pitanje, pogotovo što ne smemo da zaboravimo ni Atletiko. Trebalo je da sezonu otvorimo u gostima sa Realom, ali je meč odložen. Biće neizvesno takmičenje u svakom pogledu, dosta timova juri Evropu, takođe dosta želi da se spase ispadanja. Pandemija virusa korona je uticala na sve i teško je bilo šta da se prognozira u nekoliko prvih kola. Biće iznenađenj­a, to je sigurno, a pravi fudbal će početi kada se vrate veliki.

Hetafe je imao dobru sezonu, ali...

- Da, tim je super igrao. Međutim, posle pauze jednostavn­o nisu nastavili u istom ritmu. Šteta. Pre korone smo bili četvrti, a na kraju smo završili kao osmi i ostali bez mesta u evropskim kupovima. Mislim da je Hetafe imao kvalitet da ostane u vrhu. Ipak, do izražaja su došli veći i bogatiji klubovi, sa dužom klupom. Očekujem da i ove sezone igramo dobro i da obezbedimo Ligu Evrope. Na kraju, možda možemo i do Lige šampiona, zašto da ne - poručio je Strahinja Bošnjak.

Najveća pobeda španske elitne lige je ostanak velikog Lea Mesija u Barseloni

Nedelja 15.00

Ren je favorit na ovoj utakmici, ali treba imati na umu da „krokodili” mnogo bolje predstave izvode na svom terenu. To se videlo u pobedi nad Brestom (4:0) i kasnijem porazu od Nanta (1:2). Sa druge strane, gosti su se plasirali u LŠ i imaju kadar koji može da prebrodi daleko teža gostovanja, ali doza opreza je svakako potrebna. Najpre zbog pauze koja je ostavila posledice na formu igrača i činjenice da će Stefan morati bez suspendova­nog Martina Terijea.

Subota 18.30

Liverpul brani titulu, a Klop odlično zna koliko je temelj važan za stabilnost građevine koju planira da zida postepeno. Bitnijih promena u sastavu domaćina nema, izuzev što su Čemberlejn i novajlija Cimikas povređeni. Postoje naznake da bi Vijnaldum mogao otiću u Barselonu. Lids se posle 16 godina vratio u elitu i osnovni cilj je da se tu zadrže. Bjelsa je potvrdio svoj autoritet i znanje, a sada treba da uklopi Koha, Kostu i Rodriga u svoj sistem i tek onda da vidimo koliko mogu.

Subota 16.00

Devet bodova iz prva četiri meča zadovoljav­a navijače Aberdina, ali uslov je da na „Pitodri stadionu“padne i Kilmarnok. Uz to, računajući i pobedu protiv predstavni­ka Farskih Ostrva u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope, vezali su četiri trijumfa i u sjajnoj su seriji. Međusobni dueli ova dva tima neretko su donosili veliki broj golova. U poslednjem su bila četiri (2:2), a u februarsko­m duelu Aberdin je prošao u četvrtfina­le Kupa, a posle produžetak­a je bilo 4:3.

 ??  ?? aleksandar zdravković
aleksandar zdravković
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? legendarni željko tanasković sa marijom obrenović i draženkom ruljićem iz kladionica soccer
legendarni željko tanasković sa marijom obrenović i draženkom ruljićem iz kladionica soccer
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia