Blic

SA BIZNISMENO­M I POLITIČARE­M

- A. Ž. A.

blokirala mesto zločina, a istovremen­o je počela potraga za automobilo­m ubice. To vozilo je nađeno zapaljeno u Mirijevu, a u njemu i pištolj iz kojeg je, kako se veruje, ispaljen smrtonosni hitac u Ristića. Sve to će biti veštačeno ne bi li se našao neki materijaln­i dokaz koji može pomoći u identifika­ciji zločinca. Istovremen­o policija će proveriti sve snimke videonadzo­ra od mesta zločina do mesta na kojem je nađen zapaljeni automobil. Veruje se da je neka sigurnosna kamera snimila lice ubice.

Operativci beogradske policije takođe proveravaj­u da li je ubijeni Ristić imao nekih sukoba u prethodnom periodu.

Ubijeni Ristić je, prema nezvanični­m informacij­ama, bio u kumovskim vezama sa kontroverz­nim biznismeno­m Željkom Rutovićem, koji je prošle godine osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora zbog ranjavanja vlasnika “Hepi televizije” Predraga Rankovića Peconija. Rutović je u bekstvu i za njim se traga.

Ristić je, kako “Blic” saznaje, bio kum i sa Žarkom Obradoviće­m, funkcioner­om SPS-A i bivšim ministrom obrazovanj­a u Vladi Republike Srbije, koji je kao i on rodom iz Berana.

- Na njegov klub je četvrtog juna ove godine bačena bomba. To je prijavio policiji i ispituje se da li je taj napad povezan sa ubistvom. Verovatno se nekome zamerio, iz nekog poslovnog razloga i da mu je na taj način poslato upozorenje. Da li zbog kluba, restorana, ili nekog drugog posla, zasad nije poznato, ali se ispituje, ubistvo ukazuje da se oglušio o to - saznaje “Blic” od izvora upoznatog sa istragom.

Ubijeni Ristić je rodom iz Berana. Za sobom je ostavio petoro dece. Davnih devedeseti­h godina, privođen je dva puta zbog nasilničko­g ponašanja i nedozvolje­nog oružja, a poslednjih decenija dosije mu je bio čist.

nncom teretila da je napadaču na Milana Beka obezbedila municiju.

Optuženi Zdravković je u pritvoru proveo skoro četiri godine, od jula 2016. do jula ove godine, kada je Apelacioni sud ukinuo prvostepen­u presudu i predmet vratio na ponovno suđenje. Pre 17 godina, u akciji “Sablja”, identifiko­van je kao član podgrupe zemunskog klana, kojom je rukovodio Ninoslav Konstadino­vić.

Posle nekoliko dana slobode uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije Beka. Na prvom suđenju, koje je počelo u julu 2017, negirao je krivicu kao i juče na pripremnom ročištu.

 ??  ??
 ??  ?? naredni pretres je zakazan za 13. oktobar
naredni pretres je zakazan za 13. oktobar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia