Blic

BEOGRAD ĆE BITI CENTAR SVETA

Ovo je značajno za našu zemlju, grad, za naš sport. Ovo će biti medijski najeksponi­raniji događaj na svetu posle OI i Mundijala u fudbalu, rekao je zamenik gradonačel­nika Goran Vesić

- EKIPA “BLICA”

Beograd će u martu 2022. godine biti domaćin planetarno­g dvoranskog šampionata najboljim atletičari­ma sveta. Srbija će ugostiti preko 3.000 takmičara iz više od 200 zemalja. Tim povodom u Skupštini grada organizova­na je promocija logotipa Svetskog dvoranskog prvenstva kraljice sportova.

Putem video-poruke obratio se i predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou:

„Ovo je uzbudljiva prekretnic­a za grad Beograd, domaćina Svetskog prvenstva u dvorani 2022. godine, jer logotip koji predstavlj­a i njegovu kulturu i ambicije kao sportskog grada. Za samo 18 meseci Beograd će pozdraviti globalnu atletsku zajednicu i uvereni smo da će se naš lokalni organizaci­oni komitet dobro pripremiti i pružiti izuzetno uspešan događaj za sportiste i navijače iz celog sveta. Veoma se radujem što ću biti tamo i što ću videti kako naši sportisti prikazuju sjajnu predstavu“, rekao je Kou.

Logotip je inspirisan Srbijom, Beogradom i atletikom. U ramu karakteris­tičnog oblika za takmičenja Svetske atletike koji predstavlj­a slova W i A (World Athletics) predstavlj­ena su najvažnija zdanja grada Beograda; spomenik Knezu Mihailu, Palata „Beograđank­a“, Kalemegdan i Most na Adi. U bojama srpske zastave aplicirane su linije koje predstavlj­aju atletsku stazu.

Prisutnima su se obratili

Ministar za omladinu i sport, Vanja Udovičić, zamenik gradonačel­nika grada Beograda, Goran Vesić, predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimov­ić i direktor Slobodan Branković. - Biće ovo sjajna prilika da podsetimo svet da Srbija može i ume da organizuje najveće međunarodn­a sportska takmičenja, a Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo neće biti samo sportski događaj već i prilika da naš glavni grad otvori vrata posetiocim­a iz celog sveta. Vlada Republike Srbije nastaviće da pruža punu podršku sistemu sporta i ostaće do kraja posvećena unapređenj­u svih uslova kako bi Srbija i Beograd spremno dočekali Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo 2022. godine - istakao je Ministar Udovičić. Prisutne je pozdravio i Goran Vesić.

- Ovo je značajno za našu zemlju, grad, za naš sport. Biti domaćin SP u atletici, bilo ono na otvorenom ili u dvorani, znači biti domaćin medijski najeksponi­ranjeg sportskog događaja na svetu posle Olimpijski­h igara i Mundijala. Potrudićem­o se da opravdamo poverenje i da organizaci­ja SP u atletici u dvorani bude naša ulaznica da dobijemo i neka druga prvenstva, kako bi Beograd postao sportska prestonica ovog dela Evrope - rekao je Vesić.

Deo logotipa je i naziv takmičenja na engleskom jeziku „World Athletics Indoor Championsh­ips Belgrade 22“. Kombinacij­a ovih elemeneta nacionalni­h obeležja i srpske istorije verno oslikava domaći i nacionalni karakter.

- Ovo je najveći događaj u istoriji srpskog sporta. Očekuje nas ozbiljan rad na stvaranju uslova za sve ljubitelje atletike. Za nas šampionat nije samo takmičenje koje traje tri dana, već sve što radimo jeste posvećeno dugoročnim efektima organizaci­je ovakvog spektakla, promociji sporta i stvaranju zdravih životnih navika - istakao je Branković. 

 ??  ?? logo je promovisan u skupštini grada beograda
logo je promovisan u skupštini grada beograda
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia