Blic

Klipersi dobili Denver sa 96:85 za 3:1 u polufinalu plej-ofa

Mislim da bi trebalo da se opustimo i da uživamo u trenutku. Nadam se da ćemo u narednom meču da budemo mnogo bolji, jer ako ponovo pognemo glavu, to znači da idemo kući, rekao je centar Nagetsa.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Denver je uspeo da Kliperse zaustavi na samo 96 postignuti­h poena, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu. Šampionski skockana ekipa iz Los Anđelesa je slavila sa 96:85 i sada je jedan

trijumf deli od plasmana u finale plej-ofa Zapadne konferenci­je.

Nagetsi se ponovo, kao i u prvom kolu sa Jutom, nalaze pred ponorom. Međutim, ako su jednom od 1:3 stigli do 4:3, zašto to ne bi uradili ponovo?

- Niko ne voli da izgubi utakmicu. Mi se ovde u Orlandu takmičimo na visokom nivou i jedan smo od najboljih timova u ligi. Mislim da bi trebalo da se opustimo i da uživamo u trenutku. Nadam se da ćemo u narednom meču da budemo mnogo bolji, jer ako ponovo pognemo glavu, to znači da idemo kući. Niko to od nas ne želi. Mene takve stvari opuštaju i biću spreman - rekao je Nikola Jokić.

Srpski as je ponovo bio za koplje iznad “ostatka kolektiva” sa 26 poena, 11 skokova i šest asistencij­a. Džamal Majer je ubacio 18, a Majkl Porter junior 15. Posle meča, ruki Porter je zamerio treneru Majklu Melounu da se “utakmica ne igra samo sa dva košarkaša”. Jokić i Marej su šutirali 38 puta, ostatak tima ukupno 30.

- Ne možemo da igramo samo sa Jokićem i Marejom. Lopta ide samo prema njima dvojici, iako su fantastičn­i košarkaši. Lopta mora više da se kreće, Klipersi su nas pročitali - poručio je Majk Porter junior.

Jokić nije želeo da ulazi u polemiku sa mladim saigračem, već je samo kratko rekao.

- Klipersi rade mnogo različitih stvari u odbrani. Rade odličan posao. Sva petorica igrača, ne možeš izdvojiti jednog da greši. Sva petorica - poručio je Jokić.

Utisak je i da igrači Denvera popuštaju pod pritiskom koji su stvorili Klipersi. Tako je Jokić nasrnuo na Patrika Beverlija kako bi prekinuo kontranapa­d. Samo dva dana ranije, bek Klipersa je prozvao Jokića “da mlatara rukama kao Dončić i da vrši pritisak na sudije”. Trener Melon je posle meča pokušao da rečima umiri svoje igrače.

- Ne slušam šta priča Patrik Beverli. Da je Kavaji Lenard rekao nešto, verovatno bih ga poslušao. Kavaji je veliki igrač. Sve što je potrebno je da pogledate statistiku sa mečeva - odgovorio je Majkl Meloun.

Jokić protiv Klipersa postiže 24,8 poena, odnosno 1,5 manje po meču nego sa Jutom. Sa druge strane, prosek skokova je sa 8,1 podigao na 11, dok i dalje iz igre šutira 50 odsto. Deo igre u kojem pokazuje znake slabosti su izgubljene lopte - imao ih je 2,3 protiv Jute, sada je na 4,3. Procenta šuta za tri poena

Majstorica će rešiti pitanje drugog finaliste na Istoku, odnosno tima koji će se za veliko finale boriti sa Majamijem. Toronto je uspeo da posle dva produžetka pobedi Boston sa 125:122 za 3:3 u seriji. Jedan od heroja je Norman Paul sa nekim važnim poenima, a ključan je postigao Kajl Lauri na 11 sekundi do kraja, kada je doneo Reptorsima +4 (123:119). Na drugoj strani Džejson Tejtum pogodio je trojku za -1, a potom je Paul fauliran. Norman je pogodio oba bacanja, a Markus Smart nije uspeo da pogodi trojku za treći produžetak. Najefikasn­iji u pobedničko­m sastavu bio je Kajl Lauri sa 33 poena, Paul je ubacio 23, Vanvlit 21, Anunobi je dodao 13, a Sijakam 12 poena. Kod Seltiksa Braun je postigao 31 poen, Tejtum je ubacio 29, a Smart je imao tripl-dabl (23 poena, 11 skokova i 10 asistencij­a).

DA SE DA DENVER MOŽE U JOKIĆ VERUJE PLASIRA JUTE I DA SE VRATI KAO PROTIV

ZAPADA

FINALE PLEJ-OFA

Niko ne voli da izgubi utakmicu. Mi se ovde u Orlandu takmičimo na visokom nivou i jedan smo od najboljih timova u ligi, rekao je Nikola Jokić

pao je sa 47,7 odsto na 36,5.

Klipersi nemaju dominantno­g centra kao što je bio Rudi Gober kod “džezera”, ali zato ceo tim “radi na Jokiću”. Nikola je često udvojen, svako ko je na terenu ne propušta priliku da ga zakači ili udari... Ovakvi potezi ostavljaju trag, ne samo na telu, već i u glavi.

Odbrana Denvera i dalje ne uspeva da zaustavi Kavaija Lenarda, kojem je jedna asistencij­a nedostajal­a da upiše tripl-dabl. As Klipersa je meč završio sa 30 poena, 11 skokova i devet asistencij­a. Nagetsi su propustili priliku da kazne loše veče Pola Džorda koji se brzo opteretio ličnim greškama i na terenu je proveo samo 26 minuta za deset koševa.

Naredni meč igra se pola sata posle ponoći, u noći između petka i subote. 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia