Blic

Falčinelij­a vidim kao prvog špica, Miha mi rekao da je profesiona­lac

-

On je iskusan, imao je briljantne partije u Krotoneu, može dosta da nam donese zbog načina na koji igramo, kaže Dejan Stanković.

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE igraće večeras od 19 sati na Banovom brdu mali gradski derbi protiv Čukaričkog, u 7. kolu Superlige. Pa ipak, vest dana je da je stiglo dugo čekano osveženje u špicu.

- Kreće novi ciklus. Dosta utakmica kao i prethodni sa dosta važnih i jakih mečeva. To određuje putanju sezone, znamo šta nas očekuje već danas, a onda i 16. septembra. Odmorili su se, spremni su i dobro su radili. Spremno dočekujemo sve izazove ispred nas poručio je trener Zvezde Dejan Stanković.

Deki je bio izuzetno raspoložen zbog dolaska novog napadača Dijega Falčinelij­a.

- Pratili smo dosta, skautirali, pričali smo pred početak prvenstva o mnogima. Prelazni rok traje, došao je momenat da smo se odlučili za Dijega. On je iskusan, imao je briljantne igre u Krotoneu. Pričao sam sa Sinišom da čujem kakva je ličnost. Profesiona­lac, radi za ekipu, pa su ga neki stravljali po krilu jer hoće da pomogne ekipi i dosta se žrtvuje. Vidim ga kao prvog špica. Može dosta da nam donese zbog načina na koji igramo. Trenirao je i poslednji meč je odigrao 14. avgusta. On je u trenažnom procesu. Pričaćemo da vidimo što brže u kakvoj je formi.

Stanković smatra da će Italijanu biti olakšana komunikaci­ja i adaptacija.

- Pomoći će mu komunikaci­ja i biće ona prava. Imamo još i tri Italijana u stafu, ovo mu je prvo inostranst­vo, a iz Italije retko kad idu. Mi smo ti koji se adaptiramo i niko nas ništa ne pita. Njemu je ovo prvo iskustvo van Italije i uradićemo da se oseća kao kod kuće.

U stroj se vraćaju Aleksandar Katai i El Fardu Ben, koji su vukli povrede.

- Nema problema, povrede i pauze su sastavni deo fudbala, nije to drama, rešićemo sve. Katai i Ben će biti spremni za Čukarički, ali ću odlučiti da li će oni igrati - podvukao je Stanković. 

 ??  ?? dejanu stankoviću je dijega falčinelij­a preporučio siniša mihajlović
dejanu stankoviću je dijega falčinelij­a preporučio siniša mihajlović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia