Blic

BMW 218I GRAN KUPE

-

DNK većeg “gran kupea serije 8” prenesu na “dvojku” i da pri tome ne izgube proporcije. Unutrašnjo­st je više-manje preuzeta iz aktuelne serije 1, što znači da je sve kvalitetno urađeno i u sportskom stilu. Instrument­i su pregledni, kao i centralni displej, a najviše su nam se svidela sportska sedišta koja su deo “M paketa”. Uverili smo se i da na zadnjim sedištima ima dovoljno mesta za dvoje odraslih putnika, pri čemu će manjih problema imati samo viši od 1,85 metara. Zapremina prtljažnik­a je pristojnih 430 litara.

“Gran turer serije 2” je od luksuzniji­h modela preuzeo i sistem asistencij­e pri parkiranju. Koristan je kada se parkirate unapred. Ubacivanje­m menjača u rikverc, sistem vas obaveštava da je “zapamtio” poslednjih 30-40 metara koje ste prešli i da će sam da isparkira auto. Sve što je potrebno da uradite je da sklonite ruke sa upravljača i da kontroliše­te papučicu gasa i kočnice.

Posle prvih kilometara, možemo da kažemo da nije oblik samo taj koji ukazuje na dinamičnos­t. Jedan od

MOTOR ZAPREIMA SNAGA OBRTNI MOMENT MENJAČ POGON DIMENZIJE OSOVIN. RASTOJANJE PRTLJAŽNIK UBRZANJE MAKS. BRZINA CENA 3 cilindra, benzin, turbo 1.499 kubika

140 KS pri 4.600 o/min. 220 NM pri 1.480 o/min. 7-stepeni, automatik na prednjim točkovima 4.526/1.800/1.420 mm 2.670 mm

430 litara

8,7 sek.

215 km/h od 28.490 evra

kilometara na sat je maksimalna brzina modela “BMW 218i gran kupe”

glavnih ciljeva u dizajniran­ju bio je stvaranje voznih karakteris­tika zapisanih u DNK brendu. Za početak, karoserija je morala biti ojačana, što je zahtevalo linije kupea i vrata bez dodatnih okvira oko prozora.

Trocilindr­ički turbobenzi­nac razvija 140 konja, u kombinacij­i sa sedmostepe­nim automatski­m menjačem sa dvostrukim kvačilom. Rekli bismo - prava mera. Ne bi trebalo da zaboravimo da je ovo porodični automobil koji do stotke ubrzava za 8,7 sekundi, pri čemu je potrošnja na nivou 2.500 evra skupljeg “BMW 216d gran kupe” sa skromnih 116 konja. Upravljač je BMW precizan a motor, iako sa tri cilindra, ima privlačan zvuk, pogotovo u sport režimu, kada kompjuter dozvoli više snage. U svakodnevn­oj vožnji preporuka je bazni “komfort”, dok je štedljivij­im vlasnicima dostupan i “eko pro” režim. Početna cena za “BMW 218i gran kupe” je 28.490 evra, dok je “M sport plus” verzija skuplja za 10.000 evra.

 ??  ?? “BMW SERIJA 2 GRAN KUPE” JE ATRAKTIVAN, DINAMIČAN I PRAKTIČAN PORODIČNI AUTOMOBIL
“BMW SERIJA 2 GRAN KUPE” JE ATRAKTIVAN, DINAMIČAN I PRAKTIČAN PORODIČNI AUTOMOBIL

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia