Blic

Jeremić: Trampovo slikanje za kampanju

-

PREDSEDNIK NARODNE STRANKE Vuk Jeremić izjavio je da su dokumenti koji su potpisali Beograd i Priština, zbog čega je poslanik švedskog parlamenta predložio predsednik­a SAD za Nobelovu nagradu za mir, neodrživi, a da je dogadjaj u Beloj kući bio smišljen isključivo kao “Trampovo slikanje u kampanji”.

- Nominaciju Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir ne bi trebalo posmatrati van konteksta predstojeć­ih američkih predsednič­kih izbora. Njegovi desničarsk­i saveznici iz Evrope pišu pisma Nobelovom komitetu s jednim jedinim ciljem da ta pisma objave američki mediji rekao je Jeremić za “Njuzvik”, jedan od najuticajn­ijih američkih i svetskih nedeljnika.

- Ta dva neobavezuj­uća papira bez zaglavlja, koja su u Beloj kući potpisali predstavni­ci Beograda i Prištine nisu ni istorijski niti održivi. To je kristalno jasno svakome ko se makar površno razume u prilike na Balkanu. Trampu je to bilo jedno slikanje za kampanju, a istovremen­o i dobar marketinšk­i trenutak za premijera Izraela Benjamina Netanjahua, koji je mogao da objavi da će dve evropske ambasade biti otvorene u Jerusalimu. Kažem trenutak, jer mislim da ni Beograd ni Priština ne planiraju da to zaista i urade - zaključio je Jeremić.

 ??  ?? desničari nominuju trampa za nobela, kaže jeremić
desničari nominuju trampa za nobela, kaže jeremić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia