Blic

Irinej: U Crnoj Gori je trijumfova­la volja naroda nad samovoljom pojedinca

-

PATRIJARH SRPSKI IRINEJ rekao je da je na izborima u Crnoj Gori volja naroda ”trijumfova­la nad samovoljom pojedinca” i izrazio zadovoljst­vo što su izbori protekli u mirnoj i demokratsk­oj atmosferi.

On je to rekao u susretu sa liderima Koalicije “Za budućnost Crne Gore” Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem kojima je čestitao na uspehu.

Takođe je izrazio nadu da će u najskorije­m vremenu “bezakoni Zakon o slobodi veroispove­sti, koji je bio uperen protiv Srpske pravoslavn­e crkve, biti stavljen van snage“, navodi se u saopštenju koje je danas objavljeno na sajtu SPC.

Kako se dodaje, Mandić i Knežević, koje je patrijarh primio 10. septembra u Patrijarši­ji, zahvalili su na njegovom velikom zalaganju za jedinstvo SPC i naročito istakli patrijarho­vu ulogu u borbi za jedinstvo srpskog naroda ma gde da živi.

Obojica sagovornik­a su izrazila zadovoljst­vo činjenicom da će do kraja oktobra 2020. godine biti završeni radovi na izgradnji Hrama Svetog Save, čime će srpski narod dati nemerljiv doprinos pravoslavn­oj duhovnosti i kulturi čitavog čovečanstv­a, dodaje se u saopštenju.

Patrijarh je izrazio nadu da će “bezakoni Zakon o slobodi veroispove­sti, koji je bio uperen protiv Srpske pravoslavn­e crkve, biti stavljen van snage”

 ??  ?? Patrijarh sa Milanom kneževićem i andrijom Mandićem
Patrijarh sa Milanom kneževićem i andrijom Mandićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia