Blic

Suđenje za pranje para Šarićevog saradnika

-

U ZAVRŠNOJ REČI na suđenju Draginji Bajić, tužilac je tražio da ona bude osuđena na najmanje tri i po godine zatvora za pranje para svog supruga Vitomira Bajića, nekadašnje­g saradnika narko-bosa Darka Šarića.

Završne reči na suđenju udovici Vitomira Bajića i četvorici njenih navodnih saradnika, bile su u petak u Specijalno­m sudu, a tužilac je zatražio kazne za Nemanju Obradovića i Željka Papića od najmanje dve godine zatvora, dok je za optužene Nebojšu Đokića i Zorana Njeguša, fudbalskog menadžera i bivšeg prvotimca Crvene zvezde, tražio da budu osuđeni na minimum tri i po godine, odnosno dve godine zatvora. Od sudskog veća tužilac je zatražio i da sve optužene kazni i maksimalno­m novčanom kaznom, kao i da oduzme svu imovinu preko koje je novac opran ili u koju je uložen.

Tužilac Saša Ivanić je rekao da je Draginja Bajić prebacival­a imovinu svog supruga na druge optužene dok je on bio u bekstvu, pošto je bio osumnjičen za učešće u međunarodn­om švercu kokaina. Na taj način optuženi su pokušali da sakriju pravog vlasnika nekretnina, jer se Bajić bojao da bi mu ona mogla biti oduzeta s obzirom na to da je za njim bila raspisana poternica zbog istrage u Italiji. Tužilac je naveo da je Draginja Bajić optuženom Obradoviću fiktivno prodala Bajićeve lokale na Zlatiboru, na osnovu punomoćja koje je joj je suprug dao dok se krio u Crnoj Gori. Objasnio je da dokazi pokazuju da Obradović nikada nije isplatio 250.000 evra sumu koja je stajala u ugovoru o prodaji lokala i da je nakon Bajićeve smrti Draginja lokale povratila tako što su ugovor jednostavn­o raskinuli. Po sličnom principu radila je sa optuženim Papićem.

Prema navodima tužioca, optuženi Đokić je pomogao Bajiću da sakrije vlasništvo nad firmom „Parket planet“

Završne reči na suđenju udovici Vitomira Bajića bile su u petak, a tužilac je tražio da bude osuđena na najmanje tri godine. tako što ju je prebacio na svoje ime, ali je Bajić bio stvarni vlasnik. Njeguš je u pranju novca učestvovao tako što je Bajiću prodao tri lokala na Zlatiboru i prihvatio prljavi novac i to u gotovini, naveo je tužilac.

Vitomir Bajić bio je saradnik Darka Šarića u međunarodn­om švercu kokaina. On je bio deo Šarićeve grupe koja je u Italiji trgovala stotinama kilograma kokaina. Uhapšen je 2010. u Crnoj Gori i izručen Italiji, gde se protiv njega vodio postupak za šverc droge. Presudu nije dočekao, jer se u septembru 2011, kako je ubtvrdila obdukcija, ubio u ćeliji zatvora Komo. Bajić je bio i pripadnik Jedinice za specijalne operacije, poznatije kao “crvene beretke”, a svojevreme­no se pominjalo da je priprema ekipu koja je navodno trebalo da kidnapuje decu srpskih političara.

 ??  ??
 ??  ?? vitomir bajić: nekadašnji saradnik darka šarića
vitomir bajić: nekadašnji saradnik darka šarića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia