Blic

PORODICA U SUZAMA ODRŽALA POMEN ISIDORI BJELICI

Prošlo je 40 dana od smrti spisatelji­ce

-

majčine smrti otkrio je koliko mu nedostaje kako njemu tako i njegovoj sestri Vili i ocu Nebojši te da osećaju neverovatn­u prazninu, ali se trude da nastave dalje.

- Osećaj ekstremne praznine koji nikada nećemo moći da ispunimo. Ostaje nam da se trudimo da se sećamo nje u najboljem svetlu i nekako pokušamo da zaboravimo težak period. Nebojši je Isidora bila sve u životu i izgubiti partnera na ovakav način je strašno.

Njih dvoje su se stalno dopisivali, a sad nikako da stigne ta poruka koju čeka. Ne može da se ustanovi kome je teže. Moramo da nastavimo da živimo kako je ona želela, da širimo njenu ideju o ljubavi - ispričao je u emisiji „Premijera Vikend specijal“na „Pinku“.

Lav je otkrio da, iako je borba sa opakom bolešću njegove majke trajala osam godina, nije verovao da će doći do ovoga.

- Ova suituacija sa njenom bolešću trajala je osam godina i nadali smo se da neće doći do ovog trenutka. Duboko sam verovao da neće doći do ovoga. Neko može da izgleda dobro i srećan, a u njemu bukti bolest. Ona je često izgledala dobro, ali kad se vrati kući samo smo mi znali za njenu borbu. Dala je sve od sebe. Jedan deo poslednjih nekoliko meseci je provela u stanu koji smo iznajmili u centru grada. Organizova­li smo sve što smo mogli. Na Ohridu je trebalo da nastavi lečenje, ali tamo se stanje pogoršalo i morali smo da je vratimo.

Podsećamo, poslednja želja Isidore Bjelice bila da se organizuje žurka u belom kada umre, što je planirala da organizuje pevačica Zorana

Pavić.

Isidora Bjelica je autor više od 40 knjiga posvećenih različitim generacija­ma, a osim toga, napisala je više pozorišnih komada i radio-drama. Dobitnik je dva Beogradska pobednika za književnos­t, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV „Politika“2002, Najvoljeni­je žene 21. veka, Karić nagrade za publicisti­ku i nagrade „Dragiša Kašiković“za publicisti­ku, nagrade za književnos­t studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarn­e angažmane. Bila je u braku sa Nebojšom Pajkićem, s kojim je imala dvoje dece, Lava Grigorija i Vilu Evangelinu. 

 ??  ?? „nebojši je isidora bila sve u životu, stalno su se dopisivali, a sad nikako da stigne ta poruka koju Čeka“
„nebojši je isidora bila sve u životu, stalno su se dopisivali, a sad nikako da stigne ta poruka koju Čeka“
 ??  ??
 ??  ?? lav pajkić: duboko sam verovao da do ovoga neće doći
lav pajkić: duboko sam verovao da do ovoga neće doći

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia