Blic

B92, 21.00 Crni orao

- EKIPA “BLICA”

“Što se tiče moje pozicije, drago mi je ako je opravdala poverenje šefa Stanojević­a, ali u kojoj god formaciji igrali, na raspolagan­ju sam. Svi moramo biti spremni i odgovorni“, kaže strelac gola protiv Rada.

Gotovo punih devet godina čekao je Aleksandar Stanojević da se ponovo raduje u Humskoj. Novi-stari trener Partizana nije imao većih problema da pobedi Rad sa 3:0 u 7. kolu Superlige, u meču koji se neće dugo pamtiti. Razlika u kvalitetu je bila očigledna, a Stanojević je pokušao da već od početka promeni nešto u igri. Naravno, premalo je bilo vremena od povratka na klupu, ali je za njega najvažnije da su igrači pozitivno reagovali na promenu. Jedan od igrača koji bi trebalo da procveta sa novim trenerom je Lazar Marković. Stanojević je ispunio obećanje i Markovića je postavio kao drugog špica. Na poverenju, bivši reprezenta­tivac je uzvratio golom za 1:0 i bio je jedan od najboljih na terenu.

- Lazar je bio izuzetan, opasan između linija, okrenut ka golu, dao je taj pas kod crvenog kartona i mislim da je sve bilo dobro. Što se formacije tiče, to je taj neki raspored igrača, nije bilo Sume u timu, videćemo da li će Lazar ponovo igrati na toj poziciji. Igraće onaj ko je najbolji i ko mi najviše odgovara - poručio je Aleksandar Stanojević.

Navijače Partizana je iznenadilo što između stativa nije bilo Vladimira Stojkovića, već je prednost ponovo dobio Aleksandar Popović.

- Sve je zbog bonusa, ne volim to da radim, ali nisam imao drugo rešenje. Stojković bi sigurno branio da nije takva situacija. Inače, zadovoljan sam Popovićem.

Stanojević­a pravi debi na klupi očekuje u četvrtak (19 sati) kada Partizan igra u Moldaviji sa Stifulom.

- Najveći problem je što nemamo vremena. Imaćemo verovatno samo jedan pravi, ozbiljan trening pred važan meč u Moldaviji. Ali, takva je situacija i moraćemo da izvučemo najbolje iz ove situacije - poručio je Aleksandar Stanojević.

Lazar Marković kaže da je prethodnih nekoliko nedelja prolazio kroz težak period.

- Nisam neko ko voli da govori za medije, posebno jer znamo koliko je prethodni period bio težak za mene i shodno tome svaka priča bez reakcije na terenu ne bi imala pun efekat. Ono što sad mogu reći ukratko je da mi je drago što se pokrenula energija. Što se tiče moje pozicije, drago mi je ako je opravdala poverenje šefa i igrača, ali u kojoj god formaciji igrali tu sam na raspolagan­ju. Svi moramo biti spremni i odgovorni kao tim - iskren je Marković.

On ne krije da se dobro poznaje sa trenerom Stanojević­em.

- Ne može mnogo da se uradi za deset dana bez kompletnog tima, povređenih igrača, ali smo zaista na pravi način pristupili idejama i načinu rada šefa Stanojević­a. Ovde ne govorim samo o nama koji ga znamo, već od prvog do poslednjeg igrača. Dug je i težak period ispred nas, te je jučerašnja utakmica samo prvi stepenik do vrha. Treba strpljenja i vremena, ali u tom periodu nećemo dozvoliti da odemo korak unazad - dodao je Marković. 

Ne može mnogo da se uradi za deset dana bez kompletnog tima. Ispred nas je dug period

Srpski fudbaler može da se nada i mestu u startnoj postavi kraljevsko­g kluba, nakon što francuski stručnjak nije dobio dovoljno novca za pojačanja.

KADA LUKA JOVIĆ završi na naslovnim stranama eminentnih španskih novina, onda to može da znači samo dve stvari: Real se sprema da ga proda ili mu je trener Zinedi Zidan obećao novu prilku. Srećom po našeg fudbalera, u pitanju je druga opcija.

“Marka” je ispod velike Jovićeve fotografij­e još većim slovima napisala: „Luka, istupi!“U dodatku, istina sitnijim slovima, objašnjava se da je napadač plaćen 60 miliona evra ponovo u planovima trenera kraljevsko­g kluba koji nije dobio novac za pojačanja. Real, jednostavn­o, u ovom trenutku sebi ne može da priušti još jednu superzvezd­u u timu, tako da je Zidan prihvatio da u novu sezonu uđe sa aktuelnim sastavom. A to znači da će svi igrati, pa i Jović, koji pored Karima Benzeme nije uspeo da se izbori za svoj deo terena.

Dobra vest je i da su španski mediji ponovo na strani našeg fudbalera koji im je u prethodnih 12 meseci punio stupce. Prvo su

PRVIga hvalili, zatim kritikoval­i jer se ne zalaže i drži po strani, a onda i razapinjal­i zbog dešavanja u privatnom životu, neprihvatl­jivog ponašanja u trenucima kada je virus korona zaustavio planetu, povrede stopala u kući... Da ne nabrajamo više.

Sada “Marka” piše da je Luka pripremlje­na kao za trijatlon i da je zategnut kao sajla. Očigledno je Jović shvatio kako funkcioniš­i stvari u Realu i da niko nije bogom dan, odnosno da svako mora da se bori za svoje mesto u timu. Luka je bio ozbiljan u nameri da

napusti Madrid i da pređe u sredinu gde bi mogao da igra. Pominjali su se Monako, Juventus, Milan, Napoli... Na kraju, Zidan je insistirao da Luka ostane, svestan da u ovom trenutku ne može da pronađe boljeg i kvalitetni­jeg napadača.

Real je zbog toga odustao od pozajmica i reprezenta­tivac “orlova” je od danas postao jedan među jednakima u prvaku Španije. Inače, Jović je prethodne sezone odigrao 27 utakmica, ali na terenu je proveo svega 806 minuta, što je 30 minuta u proseku. Postigao je dva gola, uz dve asistencij­e i ova takmičarsk­a godina mu je presudna ako želi da dugo ostane u redovima kraljevsko­g kluba.

Zidan želi da polako počne sa podlmađiva­njem ekipe, a to znači da se traže zamene na duže staze za Serhija Ramosa, Luku Modrića i Karima Benzemu. Pored Jovića, priliku bi trebalo da dobije i Eder Militao, koji takođe ima 22 godine, dok se znatno više očekuje od Edena Azara. Belgijanac se cele sezone mučio sa povredama i praktično nije pokazao ništa. 

 ??  ??
 ??  ?? lazar Marković je protiv rada odigrao najbolji MEČ u sezoni
lazar Marković je protiv rada odigrao najbolji MEČ u sezoni
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia