Blic

LEJKERSI U FINALU

Kako su se družili NBA košarkaši sa prostora bivše SFRJ

-

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa prvi su finalisti plej-ofa u zapadnoj konferenci­ji NBA lige. Oni su u petom meču serije protiv Hjuston Roketsa slavili sa 119:96 i sa ukupnih 4:1 prošli dalje. Biće to prvo finale Zapada za “jezeraše” posle čak 10 godina i, interesant­no, prvo finale Zapada za Lebrona Džejmsa. Popularni Kralj je do sada u karijeri nastupao na Istoku, u dresu Majami Hita i Klivlend Kavalirsa. Najefikasn­iji na meču ponovo je bio Džejms Harden sa 30 ubačenih koševa i šest skokova. Ispratio ga je samo Grin sa 13 poena. Na drugoj strani, Lebron Džejms je imao 29 poena, 11 skokova i sedam asistencij­a, ali i mnogo značajniju podršku. Kuzma je ubacio 17, Moris 16, Deni Grin 13, a Dejvis 13 poena uz 11 uhvaćenih lopti.

KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE danas se vraćaju u Beograd iz Antalije, gde su učestvoval­i na Glorija kupu. Beograđani su upisali dve ubedljive pobede (Turk Telekom 83:54 i Karšijaka 74:63), ali su ostali bez prilike da se bore za trofej jer je finale otkazano. Naime, dogovor Crvene zvezde i Efesa da se ipak ne odigra njihov međusobni susret na Glorija kupu u Antaliji bio je pun pogodak u momentu kada su kod nekih igrača Galatasara­ja potvrđeni slučajevi virusa korona. Crvenobeli su za dlaku izbegli koronu, jer je slučaj Covid-19 registrova­n i u redovima turskog šampiona!

Efes je objavio da je korona virus ustanovlje­n kod jednog neimenovan­og igrača, zbog čega se kompletan tim nalazi u izolaciji. U međuvremen­u klub iz Istanbula uradio je testove na svim igračima, članovima stručnog štaba i pomoćnog osoblja koji je bio u Antaliji na turniru, kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze.

Kako stvari stoje, crveno-beli neće ići na Gomeljski kup koji je trebalo da bude održan u Moskvi zbog situacije sa pandemijom.

n

 ??  ?? jokić i zubac su sa denverom, odnosno klipersima stigli do polufinala plej-ofa zapadne konferenci­je
jokić i zubac su sa denverom, odnosno klipersima stigli do polufinala plej-ofa zapadne konferenci­je
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia