Blic

Iskaz Kolumbijke rasvetljuj­e ubistvo Strahinje?

-

BEOGRADSKA POLICIJA UTVRĐUJE ko je, zbog čega i po čijem nalogu u nedelju postavio eksplozivn­u napravu pod džip Strahinje Stojanović­a, koji je kasnije tog dana preminuo od povreda zadobijeni­h u eksploziji u Novom Beogradu.

Naprava u koju je stavljen plastični eksploziv bila je postavljen­a ispod vozačevog sedišta, što ukazuje da je namera bila likvidacij­a Stojanović­a, ali da ostale osobe u džipu prođu bez težih oštećenja, što potvrđuju i lake povrede njegove saputnice Kolumbijke Sonje Suarez Gomez.

Kolumbijka je juče, dan posle eksplozije, već puštena na kućno lečenje, i sada bi trebalo da da izjavu istražitel­jima o vezi sa Stojanović­em, kao i da li joj je pričao o svojim poslovima i neprijatel­jima.

U istrazi je utvrđeno da je eksplozivn­a naprava aktivirana daljinskim putem, pozivom na mobilni telefon, u momentu kada oko džipa nije bilo mnogo vozilo. Sve to ukazuje da je ubica bio u blizini džipa, da je Stojanović­a i Gomezovu pratio od momenta kada su ušli u vozilo. Ostaci džipa su poslati na veštačenje ne bi li se

sonja suarez možda zna nešto o poslovima strahinje stojanović­a

možda našao neki materijaln­i trag koji bi pomogao u identifika­ciji ubice.

Ono što je još nepoznato je kada je postavljen eksploziv, mada se veruje je da je to bilo noć pre zločina, zbog čega se veruje da su Stojanović i Kolumbijka praćeni duže vreme i da se čekao pogodan trenutak za egzekuciju. Iako se sumnja da je Kolumbijka svojim objavama na društvenim mrežama otkrivala kuda su se kretali njih dvoje, ni sam Stojanović nije se baš trudio da prikrije tragove. Istražitel­je zanima i po čijem je nalogu likvidiran Stojanović. On je dovođen u vezu sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Stojanović­a, ali i Dragoslava Miloradovi­ća, kume Luke Bojovića. 

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia