Blic

SIGURNI FILIP

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Filip Krajinović je pobedio favorizova­nog Kanađanina Feliksa Ožea Alisijema sa 6:4, 7:5 i plasirao se u drugo kolo mastersa u Rimu, gde će u sredu da igra sa boljim iz duela Kajla Edmunda i igrača iz kvalifikac­ija, koji bi danas trebalo da izađu na teren. Danas bi na teren trebalo da izađe i Kecmanović protiv Japanca Jošihite Nišioke.

do 39. mesta i ukupno 1.258 bodova.

- Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan. Ovo mi je prva ATP titula u karijeri, za koju sam naporno radio. Prošle godine sam propustio priliku na turniru u Antaliji, ali sam izvukao dosta iskustva iz tog meča. Uspeo sam da zadržim koncentrac­iju kada je bilo najvažnije - rekao je Kecmanović, kojem je pored 250 ATP bodova pripalo i 24.880 evra.

Miomir je posle finala publici u Kicbilu rekao da će u “finalu US Opena da navija za njihovog Austrijanc­a Dominika Tima protiv Aleksandra Zvereva”. I Kecmanović je doneo sreću Austrijanc­ima nakon što se Tim u Njujorku vratio sa ivice ponora za prvi grend slem u karijeri - 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (8:6). On je prvi teniser rođen 90-ih godina koji je trijumfova­o na jednom od četiri najveća turnira.

- Moja karijera je kao finale US Opena. Uvek moram da se borim do kraja, čak i kada svi misle da sam izgubljen. Život sam posvetio ovome - rekao je Tim. 

Ne znam ko će biti u špicu. Gledamo da igramo ofanzivan fudbal, ali sigurno nećemo biti ludi da se odmah otvorimo i da napadnemo. Ali ovo ne znači da ćemo da se branimo, rekao je Stanković pred polazak u Nikoziju, gde se meč igra sutra u 17 sati.

Na “Marakani” se iz sata u sat menja situacija pred sredu (17 sati) i meč sa Omonijom u trećem kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona. Nakon što su El Fardu Ben i Aleksandar Katai dobili zeleno svetlo da igraju, trener Dejan Stanković će najverovat­nije morati da igra bez Milana Rodića. Iskusni levi bek nije uspeo da se potpuno oporavi od povrede primicača, ali nije izgubljen za utakmicu na Kipru.

Crvena zvezda je upravo najtanja na toj poziciji jer je Rodić jedini klasičan levi bek. Ako ne bude spreman, pretpostav­lja se da će Stanković uraditi isto što i u Tirani, kada je Miloša Degeneka poslao na levu stranu, dok su štoperski tandem bili Radovan Pankov i Nemanja Milunović. Degenek se trudio, ali nije ostavio povoljan utisak. Pri tome, Omonija je mnogo kvalitetni­ji rival od albanskog Dinama, tako da nije trenutak za eksperimen­tisanje.

- Hvala bogu, svi su zdravi. Videli ste moju odluku da na Banovom brdu ne počnem sa Benom i Kataijem, da ih sačuvam za Omoniju. Biće stopostotn­o spremni da počnu utakmicu na Kipru. Rodić je OK, Gobeljić je OK, ali imam još dovoljno vremena da odlučim ko će da počne utakmicu - rekao je Stanković.

Mesto u današnjem avionu za Nikoziju dobili su i Dušan Jovančić i novajlija Dijego Falčineli. Jovančić i jeste i nije iznenađenj­e, pogotovo ako se zna da nije bio u Stankoviće­vim planovima. Iskusni fudbaler sredine terena je poslednji meč odigrao 10. juna u polufinalu Kupa sa Partizanom. Ove sezone sedeo je na klupi u prvom meču sa Novim Pazarom i u petak sa Čukaričkim, ali nije ulazio u igru. S druge strane, crveno-beli su ostali bez Branka Jovičića (Ural) i Miloša Vulića (Krotone), i Stanković ne sme da potceni ulogu fudbalera koji je eksplodira­o u sezoni 2018/19. da bi onda strmoglavo pao u formi.

Mnoge je iznenadila odluka da Tomane ne igra na Kipru, a za meč je izgubljen i Ričmond Boaći, čija se situacija sa povredom zakompliko­vala. U Beogradu će ostati zaboravlje­ni Milan Pavkov i Mateo Garsija.

- Što se napadača tiče, videćemo ko je najbliži da bude u prvih 11. Za sada je sigurno da Tomane neće biti u kombinacij­i. Što se Boaćija tiče, ima povredu, istegnuće zadnje lože. Za njega je to ozbiljan problem i sigurno je da će biti van stroja za

To je jedno od njihovih oružja. Sigurno je da su naviknuti na visoke temperatur­e, ali to neće da nam posluži kao izgovor

PRIČA DA JE Predrag Mijatović bio na korak od prelaska u Hajduk iz Splita, te se neočekivan­o odlučio za Partizan, sveopšte je poznata! Ali ne toliko i detalji zbog čega je proslavlje­ni jugosloven­ski napadač naprasno odlučio da 1989. godine ubuče crnobeli dres - iako je već viđen u belom!

Ipak, 30 godina kasnije, Mijatović je upravo u Splitu, u razgovoru za „Slobodnu Dalmaciju“odlučio da se dotakne tih detalja. Podsetimo, Mijatović je sa Hajdukom pregovarao tokom zimske pauze u sezoni 1989/1990, da bi u decembru 1989. za sumu od milion maraka došao u Humsku.

- Jednom nogom sam već bio u Hajduku. Pa bilo je sve gotovo, finansijsk­i je sve bilo ispoštovan­o, oni su dali kaparu koju smo mi, moja familija, kasnije, kad smo se predomisli­li, pošteno vratili. Nećemo o sumama, ali sve je vraćeno Jerkoviću lično. Do poslednje marke. Mi smo se i kasnije sreli i pričali iznova o svemu, pa koliko god je Jerković bio strašno ljut na mene i mog oca Miodraga što smo promenili odluku, sav novac je pošteno vraćen i odao nam je priznanje zbog toga. Normalno je da smo tako postupili, mada ništa nije bilo potpisano. Jurica Jerković je imao sjajnu ideju da okupi Čileance. Bili su blizu i Davoru Šukeru. Na kraju su hteli i Dejana Savićevića, a kada su videli da ne mogu, krenuli su po mene.

Na pitanje zašto se porodica Mijatović predomisli­la, nekadašnji as Reala je rekao:

- Znate kako, Partizan je uvek imao ljude iz redova vojske, dali su nam tu važnu informacij­u što se tiče rata. Kao sad se sećam, poručili su kako će „uskoro biti promena u strukturi zemlje, države”. Baš tako. I da znamo šta nam je činiti.

Ja se nikad nisam bavio politikom i svuda želim da stvaram prijatelje. Gde god sam se pojavio, naišao sam na poštovanje svih ljudi, ne samo saigrača. I to mi mnogo znači. Pa 1994. sam došao u Valensiju u hotel, gde je Hrvatska igrala jednu od svojih prvih utakmica, da pozdravim prijatelje. U Beogradu je to tada odjeknulo maltene kao da sam izdajnik - rekao je Mijatović, koji nikada nije krio da je bio veliki navijač Hajduka u mladosti. 

Partizan je imao ljude iz redova vojske, dali su nam informacij­u što se tiče rata. Poručili su kako će „uskoro biti promena u strukturi zemlje“

 ??  ?? kako stvari stoje, novajlija falčineli Će meč da počne sa klupe
kako stvari stoje, novajlija falčineli Će meč da počne sa klupe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia