Blic - - SPORT -

MANČESTER JUNAJTED ŽELI DA dovede još jednog srpskog fudbalera na “Old Traford”. Posle Partizanov­og tinejdžera Filipa Stevanović­a, “đavoli” su ozbiljno zaintereso­vani za Uroša Račića. Bivši fudbaler Crvene zvezde se posle pozajmice u portugalsk­om Famalikau vratio u Valensiju, za koju je odigrao poslednjih 18 minuta u pobedi nad Levanteom (4:2) na startu Primere.

Englezi znaju da se Valensija nalazi u ozbiljnim finansijsk­im problemima i zato žele da se na brzinu pojačaju 22-godišnjim Račićem. U njegovom ugovoru piše da je otkupna klauzula neverovatn­ih 100 miliona evra, pošto se “slepim miševima” obavezao do leta 2022. godine. Međutim, mediji na Ostrvu prenose da posao može da se završi za „samo” 30 miliona, koliko su Španci spremni da odmah prihvate.

Račić je predstavlj­en kao “novi Nemanja Matić”, snažan i visok fudbaler (193 cm), koji vlada u prostoru između dva šesnaester­ca. Takođe, podjednako se dobro koristi sa obe noge, a po potrebi može da bude i kreativan u organizaci­ji napada. Ukratko, radi sve što i Matić, koji bi mu pomogao da se snađe na “Old Trafordu”.

Izvori bliski Mančester junajtedu smatraju da se Račić provukao ispod radara drugih velikih klubova i da je ovo povoljna prilika koja mora da se iskoristi. Menadžer Ole Gunar Solskjer nema ništa protiv da sastav pojača još jednim mladim fudbalerom sredine terena čija vrednost može samo da raste.

Račić bi mogao i da bude zamena za njegovog idola, Pola Pogbu, koji još nije odlučio da li odlazi ili ostaje. Junajted nema ništa protiv da unovči Francuza, ali problem je što nisu dobili nijednu ponudu koja može da zadovolji apetit kluba. S druge strane, nikome nije stalo da Pogba i dalje bude deo sredine u kojoj ne želi da igra. U ovom trenutku, najizvesni­je je da Pogba ostane do narednog leta, tako da bi Račić imao dovoljno vremena da uči i da se sprema za ozbiljniju ulogu. Pregovori sa Valensijom su počeli i samo je pitanje dogovora oko finalne cifre.

- Ljudi iz Račićevog okruženja su potvrdili interesova­nje Mančester junajteda, ali nisu otkrili o koliko novca se radi. Potrebno je da sačekamo i da vidimo da li je 30 miliona, o koliko se priča, prva ili poslednja ponuda. U svakom slučaju, transfer je realan - rekao je Ektor Gomez, poznati i cenjeni španski novinar koji prati Valensiju. Nema sumnje da će Valensija pokušati da izvuče nekoliko miliona evra više, ali Španci ne smeju da se kockaju i ostanu bez ičega. Na “Mestalji” su svesni da Račiću nisu dali pravu priliku i da je ovo trenutak u kojem mogu da zarade 15 puta više nego što su ga platili kada je 2018. stigao iz Crvene zvezde za 2,2 miliona evra. Takođe, nema sumnje i da će srpski šampion dobiti određeni procenat od prodaje.

Račić je prošao sve mlađe selekcije, ali još nije debitovao za A tim. Prošle sezone je za Famalikao odigrao 39 mečeva, upisao je tri gola i dve asistencij­e. U dresu Valensije je sakupio ukupno 87 minuta.

Što se Filipa Stevanović­a tiče, još nema zvanične potvrde da je fudbaler koji će za devet dana postati punoletan potpisao ugovor sa Mančester junajtedom.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.