Blic

OSUĐENICI DONIRALI MASKE ĐACIMA

- Tanjug

Više od 200 osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici doniralo je 235.600 dinara za izradu više od 16.000 višekratni­h zaštitnih maski za đake od prvog do četvrtog razreda svih osnovnih škola u tom gradu. Osuđenici radno angažovani u krojačkom pogonu su sami odlučili da pokrenu akciju „Doniraj masku školarcu“i odreknu se plate koju primaju za svoj rad i sredstva usmere za kupovinu materijala, krojenje i šivenje maski za najmlađe osnovce. U pogonu radi 30 osuđenika.

i tri ikonostasa, oltar u kojem se trenutno radi pod, a u kojem je ikona Isusa Hrista sa rasponom ruku većim od 17 metara, što takođe Hram čini posebnim.

U Hramu ima tri oltara, od kojih je glavni posvećen Svetom Savi, a desno od ulaza nalazi se oltar posvećen Ermilu i Stratoniku, prvim hrišćanski­m mučenicima na teritoriji Beograda, dok je treći oltar posvećen Despotu Stefanu Lazareviću koji je Beograd učino prestonico­m.

Radove su pre dve večeri zajedno sa sveštenstv­om Hrama obišli patrijarh Irinej, članovi Sinoda SPC i predstavni­ci države zaduženi za građevinsk­i deo, a kako je naveo vladika Stefan svi su zajedno saglasni da će do kraja oktobra unutrašnjo­st Hrama biti u potpunosti završena.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia