Blic

Za malu Lanu prikupljen­o preko milion dolara

-

MILION I DVESTA hiljada dolara je suma koju je Srbija do sada prikupila za izlečenje naše kćerke Lane Jovanović i mi smo svima koji ste nam pomogli neizrecivo zahvalni uputili su pismo njeni roditelji javnosti, dodajući da je da su zajedno sa svima koji su pomogli, na pola puta do najvažnije ove bitke za život njihvoe devojčice.

- Jedina šansa za život naše kćerke je da do kraja godine primi lek „Zolgensma“, gensku terapiju koja je jedina dala rezultate u izlečenju spinalne mišićne atrofije, od koje ona boluje. Cena ovog leka i prateće terapije je ekstremno visoka jer je reč o novom leku koji je tek prošle godine registrova­n u SAD, a ove u EU. To je lek koji se prima venski, samo jednom, i preporučuj­e se da ga dobiju deca/ pacijenti što ranije dok se dete razvija, jer tada daje bolje rezultate - navode u saopštenju.

Upravo ovih dana je ovaj lek primila i devojčica Sofija Markuljevć.

- Mi planiramo da, kada obezbedimo sredstva, Lana ovu terapiju možda dobije i u Mađarskoj, jer je lek sada dostupan i u EU. Da bi dobila lek potrebno je još nešto više od milion dolara. To je mnogo, mnogo novca, to je novac koji ni u snu nije dostupan nikome od nas dodaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia