Blic

Jokić osvaja KLIPERSI PALI, NEK SE SPREME LEJK

Nikola je prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u sedmom meču doigravanj­a imao tripl-dabl sa više od 22 skoka. Naš as upisao je i 16 koševa i 13 asistencij­a za Nagetse, koji su se ponovo vratili posle minusa od 1:3 u seriji.

-

Sledeće sezone kada Kavaji Lenard i Pol Džordž budu ponovo sklapali ekipu za šampionski prsten, trebalo bi da pozovu nekoga ko bi im pomogao da se reše noćne more. Nikola Jokić je nastavio da teroriše Los Anđeles Kliperse koji su u majstorici samo mogli da se poklone srpskom asu. Denver je, kao i sa Jutom, od 1:3 stigao do 4:3 i plasmana u finale plej-ofa Zapadne konferenci­je gde ih čeka još jedan holivudska ekipa - Lejkersi.

Konačan rezultat je bio 104:89 za Nagetse a Jokić je postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je u odlučujuće­m sedmom meču zabeležio tripl-dabl sa više od 20 skokova. Takođe, nikada se nije ni dogodilo da igrač ima trip-dabl posle samo tri četvrtine u majstorici. Ali, to je Nikola Jokić i zato je jasno da pre njegovog dolaska neke stvari u NBA ligi nisu bile moguće.

Tako je 41. pik sa drafta 2014. meč završio sa 16 poena, 13 asistencij­a i čak 22 skoka, dovoljno da preplaši Lejkerse sa kojima će prvi duel da imaju u noći između petka i subote, tri sata posle ponoći.

- Najlepše u svemu mi je ovo putovanje, celo naše putovanje. Imali smo 1:3 protiv Jute i sada Klipersa. Vidite, hteo sam da pred meč održim govor u svlačionic­i, da razgovaram sa saigračima uoči majstorice. Ali, nisam. Želeo sam da im kažem da ću, šta godi da se dogodi, uvek biti ponosan na njih i na sve što smo postigli. Nisam... Ovo je stvarno jedna interesant­na ekipa. Nemamo prve pikove sa drafta, nemamo superzvezd­e. Svi smo jednaki, svi se trudimo... Kada se meč završio, osetio sam neverovatn­o olakšanje - rekao je Jokić posle meča.

Nikola je priznao, da i posle svega ne zna šta pokreće ekipu.

- Mislim da je glavni razlog taj što ne odustajemo. Ne znam kako nam to uspeva,

PLEJ-OFA U JOKIĆ I MAREJ OD POČETKA

KOJI SE DVA ORLANDU NOSE DENVER

PUTA VRATIO SA IVICE PROVALIJE

Mislim da je glavni razlog našeg uspeha taj što ne odustajemo. Stvarno ne znam kako nam to uspeva, nisam ni svestan šta nas je to pokrenulo protiv Jute i sada Klipersa

IZGLEDA DA JE došlo do obrta. Iako je bilo najavljeno i gotovo izvesno da će Primorska napustiti ABA ligu zbog velikih finansijsk­ih problema, sada lokalni mediji pišu da se tim iz Kopra izvukao u poslednji čas. Naime, Primorska je navodno pronašla novog sponzora i igraće u ABA ligi i slovenačko­m šampionatu ove sezone.

Pre nekoliko dana je Primorska obavestila igrače da su slobodni u izboru nove sredine zbog velikih finansijsk­ih problema, koji sada očigledno rešeni.

Kao zamena za Primorsku pominjao se MZT, ali sada je realnije da Primorska bude ta koja će ostati u ABA ligi. Mada moramo prvo da vidimo kako će ta ABA liga izgledati naredne sezone.

Na primeru Primorske vidimo da se situacija menja iz dana u dan... Inače, na zvaničnom sajtu regionalne lige i dalje piše da će nova sezona da počne 2. oktobra, mada je sve izvesnije da će se start odložiti zbog pandemije korona virusa. 

Primorska bi u prvom kolu ABA lige trebalo da gostuje FMP-U. Partizan dočekuje Borac, dok Zvezda putuje u Zagreb.

 ??  ?? sreća za trenera majkla melouna da je nikola jokić smršao
sreća za trenera majkla melouna da je nikola jokić smršao
 ??  ?? kavaji lenard je prošle sezone bio prvak sa torontom, ali se nije proslavio sa klipersima. jokić je odveo denver među četiri najbolja tima u nba ligi
kavaji lenard je prošle sezone bio prvak sa torontom, ali se nije proslavio sa klipersima. jokić je odveo denver među četiri najbolja tima u nba ligi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia