Blic

ČUMIĆ IPAK NE IDE U HUMSKU

Bposle 90 minuta i produžetak­a, rezultat je bio 1:1. Pobednika su morali da odlučuju jedanaeste­rci. Borjan ovoga puta nije mogao da odbrani crveno-bele.

- JELENA MEDIĆ Kvalifikac­ije za LŠ

da bi Antonio Tomane mogao da bude na raspolagan­ju treneru Dejanu Stankoviću za meč sa Omonijom, dovođenje Italijana Dijega Falčinelij­a uticalo je na promenu kursa, pa je strelac gola u Tirani pre tri sedmice, ipak, dobio zeleno svetlo da promeni sredinu. Od crveno-belih se oprostio posle titule prvaka Srbije, učeća u grupnoj fazi Lige šampiona i utiskom da nije ispunio očekivanja, na 32 utakmice postigao je tek osam golova.

- Opraštam se od velikog kluba. Želim da se zahvalim svima na veličanstv­enoj godini za mene. Ostvario sam dečački san igrajući Ligu šampiona i što sam osvojio titulu sa ovako velikim klubom. Još jednom hvala svima, pogotovo prijatelji­ma koje sam stekao ovde - napisao je Tomane na rastanku od crveno-belih.

Portugalac je, inače, u Zvezdu stigaopret­hodnog leta iz portugalsk­e Tondele. I to pod oreolom velikog pojačanja. Ipak, mnogi će ga pamtiti po onom promašenom penalu protiv Olimpijako­sa u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona. 

Samsun je dozvolio Tomaneu da još ostane u Srbiji i da pomogne Crvenoj zvezdi protiv Omonije, ali je trener Stanković bio protiv toga

Bilo je teško, bilo je napeto, ali na kraju crveno-beli fudbaleri su morali da pruže ruku srećnijoj ekipi - Crvena zvezda Omonija 1:1, posle penala 4:2 u trećem kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona. Izabranici Dejana

Stankovića će tako morati u kvalifikac­ije za Ligu Evrope, a Kipranima sledi odlučujući duel za plasman u najelitnij­e klupsko fudbalsko takmičenje.

Posle 90 minuta i produžetak­a, rezultat je bio 1:1, tako da je utakmica morala da bude rešena posle jedanaeste­raca.

Drama je doživljava­la vrhunac dok su se obe ekipe spremale za penale. Koliko je bilo napeto, najbolje govori podatak da iskusni Dejan Stanković nije smeo da gleda penal lutriju.

Prvi je na belu tačku stao Gavrić koji je bio precizan. Kiprani su uzvratili istom merom - 1:1.

Ben je takođe pogodio, a zatim i Kiprani 2:2.

(1)4

A onda najpre je novajlija Falćineli loše šutirao. Sve nade su bile polagane u Borjana koji sinoć nije dobro procenjiva­o gde će ići lopta.

Omonija je vodila sa 3:2 u penalima kada je na belu tačku loptu stavio Miloš Degenek. Iako je sudija dao znak da može da se izvede jedanaeste­rac, Degenek je sigurno desetak sekundi stajao i gledao u golmana. Bila (1) mu je namera da ga „iznervira”. Psihološka igra nije uspela, Degenek je šutirao pravo u njega i Zvezdin kraj se nazirao.

Borjan nije uspeo da zaustavi naredni šut, pa su izabranici Stankovića morali da pruže ruku protivniku i pognute glave napuste Kipar.

Morala je mogla Crvena zvezda da sve reši u regularnom toku,m bilo je i okom laika jasno da je srpski šampion igračći jači. Međutim,bilo je povremeno žurbe u poslednjoj trećini terena, dekoncentr­acije u vrlo dobrim situacijam­a pred golom Fabinja i na kraju je ponestalo – snage. Crvenobeli nisu u finišu i tokom dva produžetka gazili rivala i terali ih na grešku. Omonija se uspravila i zatim u penal seriji krenula ka okršaju sa Olimpijaks­om. Đordi Gomez, Viktgor Gomeš, Asante i Lecscijaks su perfektno izveli penale... Uloga tragičara pripala je Falčinelij­u i Dergeneku čije šuteve je Fabinjo odbranio... Tako se posle dva uzastopna učešća najbolji srpski tim se oprostio odd učešća u Ligi šampiona.

Ipak, crveno-bele čeka još izazova kako bi jesen dočekali u Evropi. Igraće u poslednjem kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope.

nJEDANAEST­ERCE DSU ZA CRVENO-BELE DOK SU PROMAŠILI POGODILI GAVRIĆ I BEN, FALĆINELI I DEGENEK

Aleksandar Katai i drugovi će morati u kvalifikac­ije za Ligu Evrope pošto su sinoć posle penala izgubili od kiparske Omonije

 ??  ?? dejan stanković je bio toliko napet da nije smeo da gleda penale
dejan stanković je bio toliko napet da nije smeo da gleda penale

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia