Blic

Živković se slatko osvetio Portugalci­ma

-

EKIPA PAOK-A SAVLADALA je Benfiku u trećem kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona rezultatom 2:1.

Pobednički pogodak za crno-bele postigao je bivši igrač Partizana, ali i Benfike, Andrija Živković, koji je na taj način postao heroj Soluna. Živković je nakon utakmice izneo svoj komentar o meču, i tom prilikom spomenuo Partizan.

- Želim najpre da čestitam svojim saigračima, zatim i svima koji vole PAOK, na ovom rezultatu. Znam da je ovo jako važno za ekipu. Ja volim ovaj tim, imam osećanja prema njemu zato što sam igrao za Partizan i veoma sam srećan - rekao je Živković u kamere odmah posle utakmice.

PAOK se tako po treći put plasirao u završnu kvalifikac­ionu rundu i imaće novi pokušaj da se konačno, po prvi put u istoriji, domogne grupne faze Lige šampiona. Podsetimo, poslednji put, u sezoni 2017/18. u tome ih je sprečila upravo Benfika. Bolju osvetu crno-beli nisu mogli ni da sanjaju.

Živković je do pre samo dvadesetak dana bio fudbaler Benfike, čiji je dres nosio od 2016. godine. 

Napadač je potpisao trogodišnj­i ugovor koji će mu doneti dva miliona evra, dok je crvenobeli­ma pripalo 700.000 evra.

POSLE GODINU I nešto dana, okončana je misija Antonija Manuela Fernandeša Mendeša, poznatijeg kao Tomane u Crvenoj zvezdi. Portugalsk­i napadač je komletirao transfer u Tursku i zvanično postoa član Samsuna.

Prema izveštajim­a sa lica mesta, Tomane je potpisao ugovor na tri sezone, uz opciju da se produži za još jednu. Ljudi bliski klubu uveravaju da će u Samsunu imati mogućnost da do leta 2023. zaradi 2.000.000 evra, ukoliko odradi ugovor do kraja, s tim da bankovni račun može dodatno da poveća ukoliko aktivira određene bonuse vezane za broj utakmica i golova, kao i za eventualnu promociju sadašnjeg drugoligaš­a u elitni rang turskog fudbala. Tamošnji mediji ističu da je 28-godišnji špic biti najskuplje pojačanje Samsuna u istoriji i da će u turskoj valuti koštati čelnike oko 20.000.000 lira.

Crvena zvezda će od ovog posla zaraditi 700.000 evra na ime obeštećenj­a.

Iako se pominjalo

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? tomane na promociji u samsunu za koji bi trebalo da igra u naredne tri sezone
tomane na promociji u samsunu za koji bi trebalo da igra u naredne tri sezone
 ??  ?? živković u zagrljaju saigrača nakon gola za pobedu paok-a
živković u zagrljaju saigrača nakon gola za pobedu paok-a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia