NOVAK: NEDOSTAJE MI RIMSKA PUBLIKA

Blic - - SPORT - ALEKSANDAR PIJEVAC

“Italija ima lepu tradiciju, ovaj turnir je tu jako dugo. Čudno je što je vrlo tiho, ali pretpostav­ljam da je to samo privremeno. Ipak, moramo svi da se priviknemo na nove uslove”, rekao je najbolji teniser sveta, koji je pobedio Salvatorea Karuza sa 6:3, 6:2.

Baš kao što se očekivalo, Novak Đoković je s pola snage pobedio Italijana Salvatorea Karuza sa 6:3, 6:2 i plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu. Najboljem teniseru sveta je bilo potrebno 15-20 minuta da se privikne na podlogu jer je sa njujorškog betona stigao na sporu rimsku šljaku.

Zbog toga je na početku bilo dosta oscilacija u njegovoj igri i Karuzu nije bilo teško da rezultatsk­i bude egal sa Đokovićem. Međutim, sredinom prvog seta Novaku je postalo dosadno da igra na popodnevno­m suncu (meč je počeo u 13 sati) i rutinski je meč priveo kraju.

- Volim da igram na šljaci, tu sam verovatno beležio najbolje rezultate u karijeri. Podloga je zahtevna fizički, svaki poen je fizički zahtevniji i traži mnogo više pripreme nego druge podloge, ali mislim da sam bio dobar za početak. Važno je da ne žurim i da se polako privikavam na uslove izjavio je Novak Đoković.

On je podsetio koliko mu je krivo što se mečevi u Rimu, kao i pre toga u Njujorku, igraju bez navijača, odnosno pred praznim tribinama. Dobra vest je da će gledalaca biti na Rolan Garosu, istina u manjem broju, ali će im biti dozvoljeno da gledaju mečeve.

- Nedostaje mi publika. Italija ima lepu tradiciju, ovaj turnir je tu jako dugo. Čudno je što je vrlo tiho, ali pretpostav­ljam da je to samo privremeno, barem se nadam. Nije mi lako, međutim ovo je situacija na koju svi moramo da se priviknemo.

Novak je pohvalio i protivnika.

- Bio sam u Njujorku pa sam imao više vremena da se pripremim. Tako da je okej. Trenirao sam, pokušao sam da odigram što više poena i setova, što je vrlo važno kada dolazite na turnir iz serije 1000. Karuzo je specijalis­ta za šljaku. Važno je što sam otvorio ovako dobro ovaj turnir - dodao je Novak i pohvalio italijansk­i tenis, odnosno italijansk­e tenisere kojih je bilo čak osam u drugom kolu turnira.

Ako pogledamo statistiku, Novaka je dobro služio servis. Osvojio je čak 81 odsto poena na prvi servis (26 od 32 poena), a upisao je i četiri asa, uz jednu duplu servis grešku. Karuzo za 85 minuta na terenu nijednom nije uspeo da dođe do brejk lopte, dok je Đoković iskoristio tri od ukupno osam prilika.

Đoković danas u trećem kolu igra sa pobednikom meča između Filipa Krajinović­a i Marka Čekinata, koji su se sastali kasno sinoć, kada je prvi meč na turniru odigrao i Rafael Nadal, protiv polufinali­ste US Opena Pabla Karenja Buste.

Đoković lako do trećeg kola mastersa

Đoković kaže da mu je bilo potrebno malo vremena da se posle njujorškog betona prebaci na rimsku šljaku, ali da je i zadovoljan kako je odigrao i servirao.

PONOVO ĐOKOVIĆ OD TURNIRA U RIMU će GA PRIPREMATI RADI SA VAJDOM, KOJI

ZA ISKUŠENJE NA ROLAN GAROSU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.