Blic

KADA VLADIMIR SVIRA, UŽITAK JE SLUŠATI GA

- BRANKO JANAČKOVIĆ

„Kada Vladimir svira klavir, uživanje je slušati ga. Dođu nam gosti pa kada ga čuju kažu mi - da mi imamo ovo u zgradi, stavili bismo stolicu na stepenište i slušali ga ceo dan“, kaže Nišlijka Andrijana Perić, komšinica pijaniste Vladimira Aćimovića, koji je završio u prekršajno­m sudu po prijavi jednog komšije zbog sviranja klavira.

Andrijana kaže da ostale komšije iz zgrade na Bulevaru Nikole Tesle podržavaju Aćimovića i da nikome ne smeta njegovo muziciranj­e i da ne shvata zbog čega komšija koji ga je prijavio, koji je uz to i doktor nauka, ima takav stav.

- Velika je sramota ovo što se dešava. Naravno da dajemo podršku detetu koje je uspešno. Ne možeš da veruješ da dva intelektua­lca u porodici, dva doktora nauka imaju takav ortodoksni stav. Vladimir je zlatno dete, primer kakva omladina treba da bude. On studira na prestižnim fakultetim­a i otišao je u muzici iznad mnogih profesora. On kada svira to nije buka, nije lupanje u šerpe da bismo se mi uznemirili. Nismo pozivani kao svedoci na sudu, vrlo rado ćemo se odazvati ako nas pozovu - kaže Perićeva. Ona navodi da Vladimirov klavir nije jedini u zgradi već da ima još tri klavira, ali da komšiji smeta samo Vladimirov klavir.

- Ja imam komšiju koji povremeno svira sa prvog sprata, kamo sreće da više svira. Komšije ispod mene ispod isto imaju klavir i sviraju i komšija do mene ima klavir, ali ga ja ne čujem. Nije jedan klavir u pitanju, ima tri, možda i četiri klavira u zgradi, ali komšijama smeta samo Vladimirov koji je u stanu ispod njih - kaže ona.

Aćimović, koji studira prestižne fakultete u Beogradu

i Gracu, kaže da mu postupak koji se vodi protiv njega odvlači dosta energije. On je apelovao i da se slučaj ne politizuje zbog toga što se, ukazujući na problem, obratio predsednik­u države Aleksandru Vučiću.

- Na neki način je ovo velika sabotaža s obzirom na to da ću ja i dalje ubuduće sve

PRIMER VLADIMIR JE ZLATNO DETE,

DA BUDE, KAŽE KAKVA OMLADINA TREBA KOMŠINICA ANDRIJANA PERIĆ

Aćimović, koji inače studira prestižne fakultete u Beogradu i Gracu, kaže da mu postupak koji se trenutno protiv njega vodi odvlači dosta energije

manje vremena provoditi u svom rodnom gradu zbog studija u Beogradu i Gracu, tako da je ovaj postupak jedno veliko odvlačenje energije. Šta će se desiti, to ćemo ostaviti sudu da vidi, a sama kazna koja je propisana će apsolutno biti isplaćena od moje državne stipendije ako do toga bude bilo došlo. Nažalost, svedoci smo da je naše društvo sklono politizaci­ji na svim nivoima, te je tako nekako javno mnjenje već odlučilo da zbog toga što sam se obratio nadležnim institucij­ama u ovoj državi, koja ipak stoji iza mene, da epitet “Vučićevog pijaniste”. Ja ovim putem želim da kažem da kao neko ko je državni stipendist­a, ja sam pre svega srpski pijanista, pijanista svih vas i ovog društva pa samim tim i predsednik­a države, a iskreno se nadam da će ubuduće mladi talenti, bili oni umetnici, naučnici ili sportisti, biti mladi talenti ove države i društva pa i predsednik­a kao sinonima za državu, ma kako se zvao. Apelujem na javnost da prekine da politizuje kulturu i ovaj slučaj - kaže.

Aćimović kaže da se u procesu koji se protiv njega vodi zbog remećenja javnog reda i mira poistoveću­je sa huliganima i vandalima koji krše javni red i mir na najrazliči­tije načine.

- Imamo suludu situaciju da u državi gde sistem ne može da se izbori sa glasnim klubovima, kafićima i splavovima neko zaista smatra da je potrebno i svrsishodn­o progoniti nekoga ko na par meseci dođe u svoj rodni grad i zasvira na klaviru - kaže Vladimir. 

 ??  ?? iako ima podršku svih komšija, vladimir se pred sudom našao samo zbog jednog komšije kome njegovo vežbanje smeta
iako ima podršku svih komšija, vladimir se pred sudom našao samo zbog jednog komšije kome njegovo vežbanje smeta
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia