Blic

Gde je bio osumnjičen­i za POSLE BATINAN U CRNU GORU, NAKRATKO VRAT

- EKIPA “BLICA” I. Ž.

Ivan Kontić (30), osumnjičen za pokušaj ubistva 28-godišnjeg Miljana M., posle te tuče 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu otputovao je Crnu Goru, a kako za njim nije bila raspisana potraga, nesmetano se vratio u Srbiji, nekoliko dana pre nego što je u novosadsko­m Osnovnom tužilaštvu potpisao oportunite­t.

Kontić se sada tereti da je pokušao da ubije Miljana M., a kako je “Blic” već objavio, u tuči mu je naneo tešku telesnu povredu - prelom glavice žbične kosti, višestruko oguljotine i poderotine po glavi. Nekoliko sati posle prebijanja u Jevrejskoj ulici, Miljan M. je otišao u KCV, gde mu je ukazana lekarska pomoć i pušten je na kućno lečenje. Kako u to vreme nije bila raspisana nikakva potraga za Kontićem, on je bez ikakvih problema napustio Srbiju, a posle nekoliko dana, takođe bez ikakvih problema na granici - zadržavanj­a, vratio se u drugu domovinu.

Nekoliko dana po dolasku u Srbiju, bio je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, potvrđeno je iz ovog tužilaštva, uz napomenu da u to vreme za njim nije bila raspisana potraga. Kontićevi nesmetani prelasci granice potvrđuje da se danima posle incidenta u Jevrejskoj ulici, za njim nije tragalo i mogao je da se kreće slobodno, da izlazi iz Srbije i vraća se.

Nesumnjivo je da je Kontić koristio sve pogodnosti slobodnog čoveka u razdoblju od 24. avgusta do 11. septembra, kada je u obelodanje­n snimak prebijanja Miljana M.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu prekjuče je u saopštenju potvrdilo da je osumnjičen­i Kontić 8. septembra pristupio u njihove prostorije radi potpisivan­ja oportunite­ta, ali da u tom momentu “od strane Policijske uprave u Novom Sadu zvanično nije bio utvrđen identitet izvršioca krivičnog dela učinjenog dana 24. avgusta na štetu M. M., te ovo tužilaštvo nije imalo, niti je tehnički moglo imati saznanja da se u konkretnom slučaju radi o istom licu”. Tužilaštvo je u saopštenju tvrdilo da o događaju nije ni obavešteno 24. avgusta.

S druge strane, ministar policije Nebojša Stefanović je dan ranije rekao da je “policija odmah na dan prebi

na oko 200 metara od Lipske rampe. Prema informacij­ama koje posedujemo, nesrećna devojka je u trenutku nesreće imala slušalice na ušima te, kako se sumnja, nije čula voz.

- Ona je išla kod dečka koji živi nedaleko od mesta tragedije. On je poslednji koji ju je čuo. Nazvao ju je, ona se javila, rekla “halo”, nakon čega se veza prekinula - priča jedan od poznanika nesrećne devojke.

Prema njegovim rečima, mladić je odmah krenuo ka pruzi gde je zatekao jeziv prizor.

- Voz je devojku vukao 10 metara dok se nije zaustavio. Strašna tragedija - kaže naš sagovornik.  )

 ??  ?? kontić je svojoj žrtvi polomio ruku i naneo joj povrede glave
kontić je svojoj žrtvi polomio ruku i naneo joj povrede glave
 ??  ?? nastradala ana k. (
nastradala ana k. (

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia