Blic

Tužilaštvo čeka podatke o policajcu nasilniku

- Ekipa “Blica”

Postupak protiv policajca Slobodana Drmanca, koji se sumnjiči da je prebio devetnaest­ogodišnjeg mladića sa posebnim potrebama tokom nedavnih protesta u Novom Sadu, još nije pokrenut, a to su za “Blic” potvrdili advokat oštećenog i nadležni iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu koje je nakon niza peripetija konačno preuzelo slučaj.

KAKO JE “BLIC” izveštavao, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je sredinom jula pokrenulo postupak tim povodom da bi, kada je za to krivično delo osumnjičen policajac Slobodan Drmanac, zatražili da slučaj preuzme tužilaštvo iz Bačke Palanke zbog “ranije saradnje sa osumnjičen­im dok je ovaj vršio funkciju načelnika kriminalis­tičke policije u Novom Sadu”.

Iz istog razloga nadležni u Osnovnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci tražili su supstituci­ju, tako da je slučaj dodeljen Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu koje nije ranije sarađivalo sa Drmancem.

- Mi smo zaprimili predmet zato što nemamo dodirnih tačaka sa akterima dok to nije slučaj sa kolegama iz Novog Sada i Bačke Palanke tako da su postojali objektivni razlozi za supstituci­ju. Predmet je vraćen na dopunu Sektoru unutrašnje kontrole MUP-A jer nam trebaju još neki podaci iz predistraž­nog postupka. Trenutno čekamo da dobijemo te dopune i da dalje postupamo po predmetu - kratko su za “Blic” rekli nadležni iz zrenjanins­kog Osnovnog javnog tužilaštva.

Advokat prebijenog mladića Vladimir Beljanski rekao je za “Blic” da je u kontaktu sa zrenjanins­kim tužilaštvo­m i da je upoznat sa činjenicom da postupak protiv Drmanca još nije pokrenut.

- Tužilaštvo dok ne dobije dopune ne može da pokrene postupak i to je činjenica. I ja sam tražio od MUP-A određene podatke u vezi sa postupkom koji su meni potrebni i jedino što mogu da zaključim jeste da je ovde reč o vrlo sporom radu policije. Sve deluje čudno i svašta može da se pomisli pa čak i to da možda postoje i neki elementi opstrukcij­e slučaja što ja zaista ne znam, niti bih to komentaris­ao - kaže Beljanski.

Otkriva nam i da se njegov klijent fizički oseća bolje, da su rane po licu i telu zadobijene tokom prebijanja zarasle i prošle, ali da i dalje ide na terapije zbog psihičkih problema koji su se pojavili nakon incidenta.

- Fizičke povrede su na sreću prošle, ali njegovo psihičko stanje neću analizirat­i zato što je reč o mladiću sa posebnim potrebama i o tome će pričati veštaci tokom postupka. Ono što mogu da kažem jeste da i dalje ide na terapije zbog tog slučaja - rekao nam je Beljanski, koji je dok je slučaj vođen u Novom Sadu podneo krivične prijave protiv tri lica za koje postoji osnov sumnje da su prebili njegovog klijenta tokom protesta održanog u Novom Sadu 8. jula. 

Postupak protiv osumnjičen­og policajca Slobodana Drmanca nije pokrenut jer, kako navode u Tužilaštvu, predmet je vraćen na dopunu Sektoru unutrašnje kontrole MUP-A

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia