Blic

LIGA EVROPE SPASAVA SEZONU

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Crveno-beli će danas u 13 sati u Nionu saznati ime protvnika u plej-ofu. Jedan meč, za sve ili ništa, igra se 1. oktobra, a lutrija će odlučiti da li će to biti na „Marakani“, ili će naš prvak, koji je srećom u grupi povlašćeni­h timova, ponovo morati da putuje.

Crvena zvezda je pala u septembars­kom ispitnom roku, ali srećom po srpskog prvaka zakazan je novi, vanredan za oktobar i to prvog dana desetog meseca. Do tada, mora pošteno da se zagreje stolica, da se prođe celo gradivo, da se u tri ujutru zna odgovor na svako pitanje... Meč na Kipru je pokazao šta ne valja. To je možda i dobro, a svakako je bolje nego da se oslonite na sreću i molite bogu da izvučete ceduljicu sa najlakšim pitanjima.

Liga šampiona se neće treću uzastopnu sezonu igrati na “Marakani”. Za to su najviše krivi struka i fudbaleri Crvene zvezde, i ne postoji način da armiju navijača ubede da je Omonija bolji i kvalitetni­ji tim. Jer nije. Kiprani su pobedili posle penala (4:2, 1:1) samo zbog toga što crveno-beli nisu na vreme zatvorili utakmicu. A, kada dođe rulet završnica, sve što možete je da zatvorite oči. Čak ni tradicija nema neku bitnu ulogu, mada je Zvezda poslednji put na jedanaeste­rce, pre meča u Nikoziji, ispala još 1998. protiv Milana u osmini finala Kupa šampiona.

Prvi zadatak za Stankovića i igrače je da što pre zaborave Omoniju. Da je normalna situacija, da nema virusa korona, da su se igrala

VREMENA STANKOVIĆ IMA DOVOLJNO

U JEDNOM MEČU DA PODIGNE EKIPU I OBEZBEDI LIGU EVROPE

dva meča, Zvezda bi izbacila Kiprane. Možemo da potpišemo. Spas sezone je sada u grupnoj fazi Lige Evrope koja je udaljena jedan korak.

(1)4

Koliko će taj korak da bude veliki, saznaćemo danas od 13 sati u Nionu, kada je žreb za plej-of. Crveno-beli se kao šampion nalaze među nosiocima, gde su još zagrebački Dinamo, Jang (1)

bojs, Karabag i Dinamo Brest. Mogući rivali su Seltik, Astana, Ludogorec, Legija Varšava, Šerif, Kluž... Ponovo, kao i sa Omonijom, nijedan od potencijal­nih rivala nije kvalitetni­ji od Beograđana. Međutim, ponovo će se igrati samo jedan meč, za razliku od plej-ofa Lige šampiona gde se pobednik dobija posle dve utakmice.

Šta Zvezda mora da popravi do 1. oktobra? Odakle da počnemo. Sigurni smo da bi trener Stanković od svega najviše želeo da ima zdrav tim. Katai, Ben, Gobeljić i Rodić su igrali na jednoj nozi, dok Boaći nije ni putovao na Kipar. Četiri rovita igrača u startnih 11 je previše. Dve nedelje su dovoljne da se

 ??  ?? aleksa vukanović je trebalo da bude džoker na kipru, ali brzonogi fudbaler nije opravdao očekivanja. međutim, nije bio jedini koji je podbacio
aleksa vukanović je trebalo da bude džoker na kipru, ali brzonogi fudbaler nije opravdao očekivanja. međutim, nije bio jedini koji je podbacio
 ??  ?? garsija je odbio da se vrati u argentinu, a sada neće ni u aris
garsija je odbio da se vrati u argentinu, a sada neće ni u aris

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia