Blic

LEJKERSI NE SPAVAJU

Džoker je jedan od najunikatn­ijih igrača sveta, čak u istoriji, koji je igrao na toj poziciji u NBA ligi. Može da ti naškodi na više načina, poručio je trener kluba iz LA Frenk Vogel. igra se u Prvi meč finala Zapada i subote (3.00) noći između petka

- ALEKSANDAR PIJEVAC

NBA je poludela za Nikolom Jokićem, ali bukvalno! Srpski košarkaš je i glavna tema na društvenim mrežama, a Denver je objavio i zanimljiv video u kojem glavnu ulogu ima upravo Nikola. Reč je o priči srpskog centra kroz montirane stare izjave, sjajne poteze i stare videosnimk­e dok je kao dečak u Srbiji igrao košarku. U prvom planu su neverovatn­e asistencij­e popularnog Džokera, kog su ovoga puta nazvali “srpsko veličanstv­o”.

- Zaljubio sam se u košarku, igrao sam profesiona­lno od 16. godine, pa sam se brzo razvijao. Radim iste stvari na parketu koje sam radio i pre. Dodavanje, deljenje lopti... asistencij­e čine dvojicu srećnima, poeni jednog. Jednostavn­o je. Radio sam mnogo da bih došao do ovog nivoa. Kada sam došao ovde, rekao sam sebi da ću se potruditi da budem najbolji u skladu sa svojim mogućnosti­ma. Nadam

se da ću jednog dana osvojiti prsten, to je moj cilj izjavio je Jokić.

Uz kompilacij­u poteza iz NBA objavljeni su i snimci iz Jokićevog detinjstva i plejmejker­skih dana buckastog dečaka iz Sombora koji je postao jedan od najboljih košarkaša na svetu. Sigurni smo da se snimak nije svideo košarkašim­a Los Anđeles Lejkersa, koji su u finalu Zapada očekivali gradskog rivala Kliperse, ali su dobili Jokića i Denver. Trener Lejkersa Frenk Vogel govorio je u superlativ­ima o Nikoli Jokiću, kog je toliko ishvalio da je rekao da “NBA liga nikada nije imala takvom centra u istoriji”.

- Džoker je jedan od najunikatn­ijih igrača sveta, čak u istoriji, koji je igrao na toj poziciji u NBA ligi. Može da ti naškodi na više načina, od šuta za tri, na postu i odličnim asistencij­ama. Jako teško ga je čuvati - smatra Vogel.

Američki mediji prenose da Lejkersi sada moraju da promene pristup meču sa Nagetsima.

- Jokić vodi Denver, i to jako dobro. Pravi svoje saigrače boljim i praktično sve radi. On je kompletan igrač... Denver je fantastiča­n tim, Jokić i Marej igraju na visokom nivou i nimalo nisam iznenađen dodao je Vogel.

U Lejkersima razmišljaj­u kako da zaustave Jokića. Prvi izbor je svakako Entoni Dejvis, ali to može da bude i problem jer bi se “pomoćnik” Lebrona Džejmsa tako brzo trošio za napad, a rizikovao bi i da dobije šest ličnih grešaka. Zato je realnije da se trener Vogel odluči da u rotaciju vrati Džavala Megija i Dvajta Hauarda, koji bi kao policajci pratili Jokića. Međutim, Lejkersi bi tako izgubili oštrinu i brzinu u igri, jer dvojica veterana nemaju važnu ulogu u timu.

Nadam se da ću jednog dana da osvojim šampionski prsten. To je moj san, zato sam trenirao i došao u NBA ligu, poručio je Nikola Jokić

Ako Lejkersi nešto mogu da zaključe iz meča Denvera i Klipersa je to da srpskog asa ne mogu da zaustave na konvencion­alan način. Klipersi su ga tukli, rušili, udvajali, lupali po rukama, terali da trči i... ništa. Ništa nije uspelo. U Denveru ne spremaju posebnu taktiku.

- Momci znaju šta mogu da postignu. Mislim da im ne treba veća motivacija - kaže trener Majkl Meloun.

n

 ??  ?? Denver je već dva puta u ovom plej-ofu uspeo da od 1:3 stigne do 4:3 - protiv Jute i Klipersa. Međutim, Jokić i trener Meloun znaju da su Lejkersi mnogo jači protivnik.
Denver je već dva puta u ovom plej-ofu uspeo da od 1:3 stigne do 4:3 - protiv Jute i Klipersa. Međutim, Jokić i trener Meloun znaju da su Lejkersi mnogo jači protivnik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia