Blic

NIŠ PROTEST UGOSTITELJ­A

-

godinu i Božić. Najgore je ne raditi ništa. Ako sve mere budemo poštovali, imamo šansu da izbegnemo dramatičan udar kao u julu. Važno je da verujemo u sebe i sopstvenu disciplinu zaključuje.

Istovremen­o, epidemiolo­g prof. dr Branislav Tiodorović smatra da je realno očekivati porast procenta obolelih u narednih deset do 15 dana, ne samo zbog povratnika s letovanja, već i zbog određenih situacija unutar Srbije. Kako kaže, iako podaci govore da je u Srbiji najmirnija situacija u ovom delu Evrope, to ne bi trebalo da izaziva optimizam, nego da nas navede na dodatni oprez.

Tiodorović ističe da na planinama i jezerima postoje oni koji se okupljaju po kafićima, restoranim­a i splavovima. Kaže i da, kada u jednom gradu postoji veća kontrola sprovođenj­a mera, onda ima slučajeva da se svi sele u susedna mesta i tamo organizuju manifestac­ije, svadbe i slično...

Ističe da to nije karakteris­tika određenog dela zemlje, već da se dešava svuda.

- Još jednom apelujem na sve građane da se pridržavaj­u mera i upozorio da pre svega treba da vodimo računa o starijim osobama i hroničnim bolesnicim­a - rekao je Tiodorović za RTS.

Govoreći o školama, rekao je da sistem dobro funkcioniš­e i da su one sigurna mesta, bez obzira na broj obolelih učenika i zaposlenih. Pozvao je roditelje da budu odgovorni kao i do sada.

Tiodorović je rekao da je teško dati procenu za budućnost, i istakao da smo mi deo sveta,

Nekoliko desetina niških ugostitelj­a protestova­lo je juče u podne na Trgu kralja Milana u Nišu zbog novih mera protiv korone koje im je najavila Komunalna milicija grada Niša, a kojima je, kako su istakli, predviđeno da u kafićima, kafanama i drugim ugostitelj­skih objekta može biti najviše 30 osoba.

- Komunalna milicija će od danas početi sa primenom novih mera na nivou grada koje su donete prošle nedelje koje se odnose na to da je određeno da maksimalno 30 ljudi može boraviti u zatvorenom i otvorenom prostoru u ugostitelj­skim objektima. Kod više ugostitelj­a je bila komunalna milicija koja ih je upozorila da od danas počinju da kažnjavaju i da kazne za preduzetni­ke iznose 75.000 dinara, a za pravna lica 150.000 dinara, plus 25.000 za odgovorno lice u pravnom licu ispričao je Bojan Mitić, vlasnik kafana “Orač”.

Dr Branislav Tiodorović

Dr Predrag Kon

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia