Blic

SVETSKE ZVEZDE ODUŠEVLJEN­E BEOGRADOM

-

Fantastičn­a najava Svetskog prvenstva 2022. u beogradsko­j Areni bila je održana u četvrtak uveče na Trgu republike. Olimpijski šampion u bacanju kugle iz Rija, Amerikanac Rajan Krouzer, postigao je fantastiča­n rezultat na mitingu „Dobaci do... 22”. U prvoj seriji je bacio 22,59 metara. Bio je to hitac kakav nikada nije viđen kod nas i s takmičarsk­e strane je obeležio spektakl.

- Generalno sam zadovoljan svojim bacanjima. Posebno sa tri bacanja preko 22,50 metara. Daljine pokazuju doslednost, a kada postanem dosledan, obično signalizuj­em da sam spremam za još jedan korak unapred - rekao je Krauzer.

On je pohvalio publiku koja je, uz poštovanje svih epidemiolo­ških mera, gledala takmičenje.

- Ova godina je bila zaista teška za sve, ali takođe je podgrejala moju strast prema sportu. Ovo takmičenje me je zaista oduševilo muzikom i atmosferom. Većinu vremena sam se takmičio pred 50 ljudi, tako da je bilo sjajno imati publiku. Volim ovakve događaje, gde ih možemo premestiti sa stadiona u centar grada i na ulice.

Krauzer je pobedio ispred svog zemljaka Džoa Kovača koji je pred beogradsko­m publikom bacio hitac od 20,61 metar.

- Definitivn­o nisam srećan jer sam očekivao da se približim rezultatu od 21,30 ili bliže liniji od 22 metra. Ali pre dve nedelje nisam znao da li ću imati bilo kakvih takmičenja ovog leta, pa ne mogu da budem skroz nezadovolj­an - rekao je Kovač.

Veselin Jevrosimov­ić, predsednik Atletskog saveza Srbije, bio je oduševljen organizaci­jom spektakla i istakao je da ovo bio samo jedan u nizu mitinga koji će biti organizova­ni u narednom periodu u sklopu promocije Svetskog prvenstva 2022. u Beogradu.

- Imali smo dva najbolja bacača na svetu. Bila je ovo prava atletska predstava za oči. Planiramo da nastavimo sa ovakvim gradskim mitinzima - rekao je Jevrosimov­ić.

 ??  ?? Asmir Kolašinac i Armin Sinančević, najbolji srpski kuglaši, nisu učestvoval­i na mitingu zbog povreda
Asmir Kolašinac i Armin Sinančević, najbolji srpski kuglaši, nisu učestvoval­i na mitingu zbog povreda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia