Blic

JOKIĆ SE KREĆE I RAZMIŠLJA FENOMENALN­O

- MEDIĆ

Mislim da balon nije idealno rešenje, ali ukoliko dođe do toga da igramo u njemu, moraćemo da se prilagodim­o - istakao je bivši košarkaški as, a sada strateg tima sa Malog Kalemegdan­a.

Ostale su još dve nedelje do početka košarkaške sezone. Makar tako kaže zvanični kalendar. ali pandemija virusa korona i dalje bukti planetom, pa je dugoročno planiranje nemoguće. Ponekad je nemoguće isplanirat­i 24 sata, a o nedeljama i mesecima koji nas čekaju, i da ne pričamo.

Iako smo svi svesni da se sa koronom mora živeti, svakodnevn­i novi slučajevi zaraze, opominju nas da se niko ne sme opustiti. a kako u takvim uslovima treneri organizuju treninge, prijateljs­ke utakmice, kako tempiraju formu ekipe?

Kako sada stvari stoje, Saši Obradoviću, treneru Crvene zvezde, odlično ide. njegovi puleni su posle 17 dana priprema na Kopaoniku, dobili sve pripremne utakmice. najpre FMP i Megu, na Glorija kupu su pobedili Turk Telekom i Karšijaku, a onda i Igokeu u laktašima. Za iskusnog stručnjaka je bitno da su u timu izostale veće povrede, kao i da nema zaraženih. Ono što ga je malo izbacilo iz koloseka su zdrav

Obradović prati plej-of NBA lige koliko mu obaveze dozvoljava­ju, a naravno da nismo propustili priliku da ga pitamo kako mu se čini igra Nikole Jokića.

- On je sjajan! Kreće se i razmišlja fenomenaln­o. Ono što uradi u odbrani duplo više naplati u napadu. Bez njega Denver ne bi bio ista ekipa. Svaka čast.

Erik Mika je stigao u Partizan da odmah pomogne na centru, ali jedna vrlo zanimljiva petica tek treba da stigne među crnobele. Prema informacij­ama beogradski­h medija, „parni valjak” je na pragu dogovora sa 16-godišnjim Davidom Ojonom, koji bi sledeće nedelje mogao da zaduži opremu srpskog kluba.

Reč je o 208 centimetar­a visokom centru, koji verovatno neće odmah igrati za prvi tim crno-belih, mada će biti uz ekipu i pokušati da se nametne šefu struke Vladi Šćepanović­u. Međutim, realnije je očekivati da isprva igra za juniore, što ne menja činjenicu da je Ojona prema svim pognozama košarkaški­h stručnjaka momak koga izvesno čeka budućnost na NBA draftu.

Za početak će u Partizanu dobiti priliku da se nadmeće za mesto u timu sa Vilom Mozlijem, Erikom Mikom i Nikolom Jankovićem, ali naravno i da uči od njih.

Ojona je do sada igrao za Sanrajz Kristijan akademiju, a ovog leta su ga želeli i univerzite­tski timovi TCU-A, Minesote i Oklahome.

Petočlana kriminalna grupa iz Beograda, koja je tokom dužeg vremenskog perioda nelegalno priključiv­ala stambene i poslovne objekte na distributi­vni sistem električne energije i nanela višemilion­sku štetu Elektropri­vredi Srbije, uhapšena je u četvrtak, saopšteno je iz EPS-A. Grupa je otkrivena i procesuira­na zajednički­m radom SBPOK-A, Tužilaštva za organizova­ni kriminal i Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost EPS.

KRALI STRUJU

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia