Blic

JOŠ TRI TESTA CRVENO-BELIH

-

SVIĐA MI SE KAKO SU KLIKNULI DOMAĆI IGRAČI SA STRANCIMA, ALI KOŠARKAŠKI MORA TO DA BUDE ČISTIJE

stveni problemi Lendrija Noka zbog kojeg je klub sa centrom raskinuo ugovor.

- Veliki hendikep nam se dogodio sa Nokom koga smo baš želeli u timu. On je bio među prvima koga smo potpisali. Iskreno, teško je naći igrača njegovog profila koji je sa te fizičke strane, mogao i sa težim centrima da se bori. To nam je malo poremetilo planove, ali eto potpisali smo Emanuela Terija, koji je dobar atleta, odlično skače i u odbranu i u napadu. Videćemo kako će sve da izgleda, trebaće mu malo vremena da se adaptira na tim i tim na njega - počinje priču za „Blic” Obradović. Strateg kluba sa Malog Kalemegdan­a tvrdi da je video dosta pozitivnih stvari u igri svojih pulena tokom pripremnog perioda.

- Generalno su veoma motivisani, ambiciozni momci i sa elanom su izneli teške pripreme. Utakmice za nama su pokazale da imamo prostora za napredak, ali i da moramo da budemo strpljivi. U Srbiji se u suštini, poraz ne trpi, a ja na poraz ne gledam samo u rezultatsk­om smislu, već i na činjenicu šta nismo uradili, a trebalo je. Želeo sam da vidim kako se ekipa snalazi u različitim situacijam­a, kada igra posle putovanja, u različitim terminima, raspoložen­jima. U Zvezdi se ne trpe prosečni rezultati. Uvek moramo da budemo spremni na pobedu - nastavlja Obradović. Posebno je zadovoljan:

- Hemijom! Sviđa mi se kako su kliknuli domaći igrači sa strancima. Mislim da su spremni za otvorene, dobre i konstrukti­vne razgovore

Do početka sezone izabranici Saše Obradovića imaće još tri pripremne utakmice - protiv Mornara i Oradee u Beogradu i protiv Borca u Čačku. i to me raduje.

Obradović je u jednom od prethodnih intervjua ovaj period priprema nazvao i „fazom grešaka”.

- Kao trener sa te taktičke strane uvek možeš da izvučeš stvari koje nisu bile dobre. Ispunili su različite taktičke zamisli, ali mislim da period adaptacije i dalje traje. Ja nisam za to da se igra samo jedna vrsta odbrane, već želim da kombinujem. Neću da budem predvidiv ni u odbrani ni u napadu. Stalno tražim nova rešenja. Neki igrači su naviknuti da igraju samo jednu vrstu odbrane, a ja ne želim sistemske odbrane. Ali dobro, sve to spada u fazu adaptacije. Različiti su i igrači, pa i ja moram da se prilagodim njima.

Objasnio je malo podrobnije šta je mislio pod rečenim u prethodnom odgovoru.

- Postoje igrači koje možeš da natovariš informacij­ama i da dobiješ odgovore. Na primer, nisam zadovoljan reakcijom na taktiku u duelu protiv Igokee. Malo me je to uzdrmalo, očekivao sam da će biti dovoljno razumljivo ono što govorim, ali sada je i na meni da uprostim stvari. Videću koliko. Imam ideju, znam šta želim od njih. Ne može svako sve da igra, to je sigurno.

Ono što sve brine je neizvesnos­t početka šampionata.

- Da se razumemo, najgora opcija je da se ne igra. Videli ste šta se desilo u Antaliji, gde su sve ekipe osim nas prijavile slučajeve zaraze. Mislim da svi moramo da budemo razumni i da shvatimo da će se takve stvari dešavati i tokom sezone. Timovi koji imaju mogućnosti, moraju da imaju što duži roster i spremne rotacije koje će moći da odgovore na izazove. Ne znam da li će sezona početi na vreme, iskreno, ne razmišljam o tome, već da se tim što bolje spremi za početak. Mislim da bi Evroliga mogla da počne na vreme.

Na pitanje da li misli da su turniri u Antaliji, Kaunasu i Valensiji bili možda i proba za balon, Obradović je rekao:

- Jedno je igrati u balonu u Diznilendu u Orlandu, a drugo sedeti po ceo dan u hotelu i ići samo do dvorane. Mislim da taj balon nije najsrećnij­e rešenje jer igrajući tako nema ni pozitivnog pritiska, utakmice se igraju pred praznim tribinama, a trener se najviše čuje u dvorani. Mislim da to nije idealno, ali ako dođe do toga da igramo u balonu, prilagodić­emo se - zaključio je Saša Obradović.

Pančevačka policija uhapsila je M. V. (33) iz Beograda, osumnjičen­og za nasilničko ponašanje. Sumnja se da je 17. septembra u restoranu u Pančevu nožem zadao nekoliko uboda 22-godišnjem mladiću, koji je zadobio lake telesne povrede. Osumnjičen­i je pobegao, ali da ga je policija ubrzo uhapsila. Osumnjičen­om je određeno zadržavanj­e do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

IZBO MLADIĆA U RESTORANU

 ??  ?? MEČEVA SU DOBILI KOŠARKAŠI ZVEZDE U PRIPREMNOM PERIODU ↘ VELIKI HENDIKEP ZA ZVEZDU SU ZDRAVSTVEN­I PROBLEMI LENDRIJA NOKA
OKTOBRA TREBALO BI DA POČNE ABA LIGA
MEČEVA SU DOBILI KOŠARKAŠI ZVEZDE U PRIPREMNOM PERIODU ↘ VELIKI HENDIKEP ZA ZVEZDU SU ZDRAVSTVEN­I PROBLEMI LENDRIJA NOKA OKTOBRA TREBALO BI DA POČNE ABA LIGA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia