Blic

POKUŠAO DA SILUJE NIŠLIJKU, PA JE OPLJAČKAO

- Janačković B.

Nišliji V. V., zvanom Zeka i Uške, ponovo će se suditi pred Višim sudom u Nišu zbog sumnje da je Nišlijku S. Ć. pokušao da siluje među napuštenim vagonima Železničke stanice u Nišu, ali ga je žena u samoodbran­i šutnula između nogu pa ju je samo opljačkao, ukravši joj mobilni telefon vredan oko 100 evra i 300 dinara.

PRESUDOM JE V. V. OSUĐEN NA ČETIRI GODINE ZATVORA ZBOG POKUŠAJA SILOVANJA I TEŠKE KRAĐE

PRVOSTEPEN­OM PRESUDOM ON je bio osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja silovanja i teške krađe, ali je Apelacioni sud u Nišu, razmatraju­ći žalbe, odlučio da se suđenje ponovi uz napomenu da je Viši sud pravilno utvrdio činjenično stanje vezano za pokušaj silovanja, ali da je potrebno precizno utvrditi i obrazložit­i sve okolnosti pod kojima se desila krađa.

Optužnicom VJT u Nišu V. V. je stavljeno na teret da je 27. jula 2019. godine pokušao da siluje S. Ć. u blizini Glavne železničke stanice, na delu pruge između Carine i Mašinske industrije. Prišao joj je od pozadi, rukama ju je uhvatio za leđa i ugurao između dva napuštena vagona. Ona je počela da se brani i upitala ga: „Ko si ti i šta hoćeš od mene?“a on joj je odgovorio „Hoću da te j .... “- Nakon toga ju je ugurao između dva napuštena vagona, skinuo joj suknju i donji veš a zatim je rukama odgurnuo u predelu grudi, usled čega je oštećena pala na leđa na kameni deo pruge i zadobila lake telesne povrede u vidu nagnječenj­s desne sedalne regije, ogrebotine desne laktalne jame i nagnječenj­e oba lakta, a okrivljeni je skinuo pantalone i donji veš do kolena i pokušao da legne preko nje ali ga je oštećena nogom šutnula u predelu genitalija, zbog čega delo nije dovršio, već je ustao, obukao donji veš i pantalone a zatim prišao do torbice koju je oštećena nosila sa sobom a koja joj je ispala u momentu kada ju je okrivljeni oborio na prugu. Iskoristiv­ši bespomoćno stanje oštećene dok je uplašena ležala na kamenom delu pruge, bez donjeg veša i sa zadobijeni­m povredama, iz torbice je oduzeo 300 dinara i mobilni telefon marke „motorola Moto e4“vrednosti 12.480 dinara, navodi se u optužnici VJT. Pre nego što je pobegao u pravcu naselja Ledena Stena, V. V. se obratio oštećenoj i namerno rekao pogrešno ime kako bi zavarao trag: „Ja sam Igor, uzeo sam novac koliko mi treba za put, idem, ćao.“

Apelacioni sud je konstatova­o da je Viši sud pravilno utvrdio i obrazložio činjenice koje se odnose pokušaj silovanja, ali je ukinuo prvostepen­u presudu, usvajajući žalbu branioca V. V. našavši da su razlozi o odlučnim činjenicam­a u vezi s krivičnim delom teška krađa „nejasni i nedovoljni“. Naime, zakonom je propisano da će se učinilac krađe kazniti zatvorom od jedne do osam godina ako je izvršena „iskorišćav­anjem

bespomoćno­sti ili drugog teškog stanja nekog lica“, a ta bespomoćno­st kao kvalifikat­orna okolnost može biti fizička ili psihička.

- Osnovano se žalbom branioca ukazuje na to da su izostali razlozi u čemu se tačno sastojala bespomoćno­st oštećene S. Ć., tačnije, da li je bila fizičke ili psihičke prirode, s obzirom na činjenično utvrđenje prvostepen­og suda da je oštećena „uplašena ležala ... bez donjeg veša sa zadobijeni­m povredama“, te da li je ta okolnost u potrebnoj meri optuženom olakšala oduzimanje stvari oštećene ili je u konkretnom slučaju reč o drugom teškom stanju, koje nije stanje bespomoćno­sti, u smislu citirane odredbe zakona ili je pak reč o nekoj drugoj kvalifikat­ornoj okolnosti, s obzirom na drskost koju je optuženi kritičnom prilikom iskazao, oduzimanje­m stvari oštećene koju je prethodno pokušao da prinudi na obljubu, navodi se u presudi Apelaciono­g suda.

n

Optužnicom V. V. se tereti da je 2019. godine pokušao da siluje S. Ć. u blizini Glavne železničke stanice, da bi je potom opljačkao

svaki put dosad, na društvenim mrežama najavio goste za danas

VODITELJSK­I TANDEM JOVANA Joksimović i Srđan Predojević, koji su dali otkaz na Televiziji „Prva“potpuno su zbunili javnost. Iako uveliko razmatraju ponude čak tri televizije, Srđan je juče zbunio sve pratioce na društvenim mrežama najavom gostiju za današnji Jutarnji program. Prema rečima našeg izvora, niko sem menadžment­a i njih dvoje ne zna šta se događa.

- Njih dvoje su dali otkaz i ostalo je bilo samo da se

Samo njih dvoje i čelnici „Prve“znaju šta je posredi, da li je ovo otkazni rok ili kupovina vremena da se dogovore oko ostanka

dogovore oko detalja prekida radnog odnosa. Niko ne zna šta se sada dogodilo. Da li će oni voditi program jer imaju otkazni rok ili je ovo „kupovina vremena“da se dogovore oko njihovog ostanka na televiziji. Iskreno, mislim da će ovo pre biti otkazni rok jer su oni bili vrlo sigurni u svoju odluku oko odlaska - kaže naš izvor blizak čelnicima ove televizije.

Na naša pitanja da li je došlo do promene odluke, nisu odgovarali kako Jovana tako i Srđan, dok sa Televizije „Prva“već danima se niko ne oglašava.

n

Upetak je počela sa prikazivan­jem druga sezona kviza “Stigni me ako znaš” koju vodi Kristina Radenković. Ona za „Blic“otkriva sve o pauzi na poslu, porodičnim obavezama i poznatim drugaricam­a. Kristina otkriva i delić sebe koji nemamo priliku da vidimo na malim ekranima.

- Ja sam samo došla do zaključka da su me roditelji ispravno vaspitali, i koliko god se to nekima ne dopadalo, činjenica je da ništa nije večno, da ništa ne uzimamo zdravo za gotovo, da budemo spremni na promene, da uvek imamo plan B i ušteđevinu. S tim razmišljan­jem ja sam se privikla za 48 sati na celu situaciju. - Ne postoji ništa što ne volim jer neke mane jesu deo mog karaktera i ne mogu se promeniti, ali se mogu ublažiti i na tome kao i svi radim svakoga dana. Kako godine prolaze, ima sve više osobina koje volim i cenim kod sebe i to je sastavni deo životnog doba u kom se nalazim.

- Nisam, dobro se snalazim u stresnim situacijam­a, i to je tako bilo i pre dece. lentna stanja usled saznanja da je suprug vara.

- Sve što sam prošla kroz keca, mediji su bili sa mnom. Ja nisam zamerala ni tada, jer sam usmerila ljubav ka mom detetu. Oprostila sam im sve, neka ide svako svojim putem. Ona je bila u prolazu, te njihove velike ljubavi došlo, pa prošlo. A Bobi našem, što je iz naše kuće otišao u rijaliti, skoro sam počela da razmišljam, neki čemer je ostao u

- Ne bih rekla da je odmerenost moj zaštitni znak, možda u poslu, ali ljudi koji me poznaju teško bi se složili s ovom izjavom. Privatno sam vrlo živahna i svaku situaciju doživljava­m s mnogo emocija, bilo lepih, bilo loših. Mislim da moja hladna pojava na svu sreću maskira moje unutrašnje stanje i na tome sam zahvalna majci prirodi.

- Recimo da sad pozovete Kosjerinu, Kilibardu, Mićićku i Veljkovićk­u, ne bi vam otkrile ništa vezano za mene da ih žive spaljujete.

- Cela ekipa se obradovala, i svakako smo se nadali novoj sezoni kviza. Znali smo da ga je zavolela i najmlađa publika za kratko vreme, tako da nastavljam­o u nešto tehnički izmenjenij­em ruhu, sa proređenom publikom zbog pandemije.

- Nije mi nedostajao jer smo radili od kuće, ali nedostajal­o mi je vreme sa kolegama, lični kontakt kao i svima, ali nismo imali drastičnu pauzu u poslu. Privatno mi je veoma prijalo da provedem vreme kod kuće jer je iza mene bio zgusnut poslovni raspored, a sin je imao tek četiri meseca, tako da smo nadoknadil­i vreme mog odsustva. želucu. Mislim, evo, javno ću reći, nisam mu oprostila. Kada sam sada ušla ovde, osećala sam se loše - objasnila je Nadica i dodala:

- Kija je dosta puta patila, koliko voli, toliko pati. Ja sam osetljiva na nju, znate i iz kojih razloga. Ja sam samohrana majka, ne volim da se svađam sa ženama, volim borbene žene. Moje dete je prošlo kroz pakao, ali mi je obećala da ćemo se više smejati.

n

 ??  ??
 ??  ?? srđan je, kao i
srđan je, kao i
 ??  ?? dok nije radila konačno je našla dovoljno vremena za igru sa ćerkicom tarom i sinom roganom
dok nije radila konačno je našla dovoljno vremena za igru sa ćerkicom tarom i sinom roganom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia