Blic

Nadal: Ovo nisam bio pravi ja, loše igram!

Đoković se plasirao u finale (17 sati) Mastersa u glavnom gradu Italije Najbolji teniser sveta se dosta mučio sa Norvežanin­om Kasperom Rudom, pogotovo u prvom setu, ali je slavio sa 7:5, 6:3.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

RAFAEL NADAL JE pokvario želju teniskh fanova da u finalu Rima gledaju duel dvojice najboljih tenisera sveta. Španac je po povratku na teren posle višemesečn­e pauze zbog korona virusa upisao dve ekspresne pobede u kojima je prepustio ukupno šest gemova, ali je u četvrtfina­lu stao pred Dijegom Švarcmanom - 2:6, 5:7.

- Ja nisam bio na svom nivou, a on je igrao sjajno i kada se nešto tako dogodi, onda je realno da izgubite meč. Odigrao sam dva dobra meča posle pauze i sada jedan loš meč, imao sam dugu pauzu i dugo nisam igrao. Nisam igrao dovoljno dobro i nema tu previše izgovora. To su činjenice. Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru - rekao je Nadal.

Švarcman je poznat kao igrač koji se ne predaje.

- Protiv takvog igrača, sve što planirate padne u vodu posle prvog poena. Znam jer se to meni desilo devet puta. Bio sam spremniji, pa mi je plan bio da uvek odigram taj jedan udarac više, da produžim poen. Neka igra makar jedan udarac više po poenu. Potrebno je bilo mnogo strpljenja. Protiv Nadala nisam pravio mnogo grešaka i on je loše servirao, pa je moj plan uspeo - zaključio je Švarcman.

Nadal je 2019. osvojio Rim, tako da će na ATP listi i dalje imati 9.850 bodova, jer se računa bolji rezultat u poslednje dve godine

nUz dosta napora, nervoze, pa čak i psovki, Novak Đoković je pobedio Kaspera Ruda sa 7:5, 6:3 za plasman u finale Mastersa u Rimu. Njegov rival u bori za trofej biće bolji iz duela Denis Šapovalov - Dijego Švarcman, koji su igrali sinoć.

Đoković je morao da odigra najbolje što zna kako bi slomio otpor upornog i juče fantastičn­og Norvežanin­a koji je lako mogao da danas bude na Novakovom metu.

Najbolji teniser sveta je znao da ga čega dugačak meč, ali nije verovao da će Rud odigrati kao da je već godinama u vrhu ATP liste. Norvežanin

je u prvom setu imao 5:4 i servirao je za 1:0, ali nije izdržao pritisak. Izgubio je naredna tri gema i Đoković je mogao lakše da diše.

Bitka se vodila i u drugom setu sve do šestog gema kada je Novak napravio “brejk sa nulom” i poveo sa 4:2, posle sat i 52 minuta igre. Na kraju, Đokoviću je trebalo dva

sata i 11 minuta da upiše jubilarnu, 30. pobedu u 2020. godini.

- Mogu samo da čestitam Rudu na odličnom meču. Stvarno je bio dobar i morao sam da se pomučim - kratko je rekao Đoković.

Novak je pored Ruda morao da se bori i sa sudijom Adelom Nurom koji je napravio nekoliko velikih grešaka na račun našeg tenisera. Nur je, očigledno, imao slab dan. Prvi put je pogrešio u izuzetno bitnom trenutku, kada je Rud servirao za osvajanje prvog seta na 5:4. Tada je Rudov servis bio u autu, ali je Nur ušao u raspravu sa Novakom koji nije uspeo da ga ubedi da je bio aut. “Hawk-eye” je pokazao da je loptica bila u autu i da je Novak bio u pravu.

Druga situacija se desila u prvom gemu drugog seta, kada je još jedna Rudova loptica završila u autu, ali je Nur video da je dobra. “Hawk-eye” je ponovo uskočio da pomogne gledaociom­a (pošto igračima i publici na šljaci nije dozvoljen) i pokazao pravi trag – u autu. Novak je ponovo pokušao

najmlađi su uživali u dva sportska dana na kopaoniku

 ??  ?? sudija nur je napravio nekoliko grešaka na novakov račun
sudija nur je napravio nekoliko grešaka na novakov račun
 ??  ?? nadal je razočaran kako je igrao sa švarcmanom
nadal je razočaran kako je igrao sa švarcmanom
 ??  ?? lajović je iz rima otputovao u hamburg
lajović je iz rima otputovao u hamburg
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia