Blic

Lajović u Hamburg, Medvedev favorit

-

VEĆINA TENISERA SE iz Rima seli u Hamburg gde se ove nedelje igra turnir serije 500. Novaka Đokovića i Rafe Nadala neće biti u Nemačkoj, kao ni Dominika Tima i Aleksandra Zvereva koji se još oporavljaj­u od US Opena. Ali, to ne znači da konkurenci­ja neće biti dobra. Prvi nosilac je sjajni Rus Danil Medvedev, kome će najviše problema da prave Stefanos Cicipas, Gael Monfis i Roberto Bautista Agut. Takođe, u Hamburgu će biti i Dijego Švarcman koji igra odličan turnir u Rimu i Fabio Fonjini, dok je Karen Hačanov zatražio i dobio vajld kartu.

Od srpskih tenisera prijavljen je Dušan Lajović, koji u prvom kolu igra sa Francuzom Adrijanom Manarinom, u meču u kojem je naš igrač favorit. Ako prođe Manarina, u drugoj rundi bi igrao sa boljim iz duela Jan Lenard Štruf - Hačanov.

Inače, pobedniku Hamburga pripada 500 ATP bodova i 79.330 evra, dok će teniser samo za učešće u glavnom turniru zaraditi 13.640 evra.

n

je izgubio poen, a onda prišao da pogleda trag. Pogledao ga je, pitao Nura šta misli, a on mu je odgovorio da mu iz stolice izgleda kao da je loptica dobra. Naravno, bila je u autu.

Posle svega, Novak mora da bude zadovoljan pobedom i mečevima u Rimu, jer je u kratkom roku uspeo da se sa njujorškog betona prebaci na šljaku. On se osvrnuo i na predstojeć­i Rolan Garos rekavši da je Rafael Nadal favorit.

- Nastavlja se borba za grend slem titule, sada imamo i novog šampiona Dominika Tima. Mislim da je dobro i za tenis da se nastavlja naša borba, svaki naš meč je blokbaster bez obzira na to gde igramo. Rodžer je povređen, Rafa je glavni favorit, to svi znamo, izgubio je tamo dva meča u karijeri. Ako se spremim dobro, imam i ja šanse, oduvek sam tamo igrao dobro. Biće čudna atmosfera, a šljaka je fizički i mentalno najzahtevn­ija podloga - zaključio je Đoković.

nOLIMPIJSK­I KOMITET SRBIJE za vikend je na Kopaoniku organizova­o Sportski izazov kao najavu predstojeć­e Evropske nedelje sporta. Prethodnih godina, Sportski izazov bilo je

nadmetanje između gradova u broju vežbača koje je za cilj imalo da što veći broj ljudi podstakne na bavljenje fizičkim aktivnosti­ma bez obzira na fizičku spremnost i godine. Ovoga puta, zbog epidemiolo­ške situacije,

Sportski izazov nema takmičarsk­i karakter već za cilj ima da građane podstakne na bavljenje sportom i edukuje ih o olimpijski­m vrednostim­a i zdravom načinu života. Drugi deo Sportskog izazova održaće se u sredu u Kosjeriću. Sportski izazov na Kopaoniku je događaj koji najavljuje šestu po redu Evropsku nedelju sporta, a treću koja se održava u našoj zemlji. Evropska nedelja sporta je događaj koji je pokrenula Evropska komisija. Cilj događaja

usmeren je na podsticanj­e građana da se bave fizičkim aktivnosti­ma bez obzira na godine i fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života.

Tokom čitave nedelje biće organizova­n niz događaja u gradovima širom zemlje. Priprema i realizacij­a događaja izvedene su u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba u vezi sa epidemijom virusa Covid-19.

Rodžer Federer je povređen, Rafa Nadal je glavni favorit na Rolan Garosu, to svi znamo, izgubio je tamo dva meča u karijeri. Biće svakako zanimljivo svima

Izazov nema takmičarsk­i karakter već za cilj ima da građane podstakne na bavljenje sportom

Drugi deo Sportskog izazova održaće se u sredu u Kosjeriću, a događaj će biti organizova­n u skladu sa merama Vlade

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia